Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
19 sierpnia 2026Womanpower pisze:
Czy ktoś mógłby mi doradzić jak najlepiej na pierwszy raz zarzucić solpadeine w rozpuszczalnej? Wcześniej brałam kode tylko w thioco, albo ultracod. Wczoraj brałam też 225 mg pregi, I nie wiem czy dziś mogę wziąć tą solpe. Najbardziej chodzi mi w tym o euforię
Hej, sorki za spóźnioną odpowiedź, nie loguje się regularnie.
Jeśli chcesz zażyć solpadeinie po to, żeby się ugrzać, to nic z tego, bo z tabletek musujących nie zrobisz ekstrakcji tak jak z antidolu. Jeśli chodzi o reakcję z pregabaliną, to i kodeina i prega działają sedatywnie, obniżają aktywność OUN i ich połączenie może prowadzić m.in. do depresji oddechowej. Musisz znać swoją tolerancję na obydwa powyższe środki i najlepiej na pierwszy raz z tym mixem obniżyć nieco ich dawki, chyba, że zażywasz pregabalinę regularnie i od dłuższego czasu, to raczej nie powinno się wtedy zbijać dawki.
  • 545 / 110 / 0
@dormicum

No, a w ogóle jakie jest według Ciebie i ogólnie waszych informacji, szacunków ryzyko deprechy oddechowej przy kodzie w porównaniu do innych substancji? Bo generalnie to wszyscy się skupiają zawsze na tym ryzyku wynikającym z sulfo i do tego się ograniczają kwestie charm reduction i tutejsze spekulacje, a przecież jest też w teorii ten apsekt i zastanawiam się, gdzie plasuje się prawdopodobieństwo, że wystąpi taki problem. Znacie jakieś przypadki, słyszeliście? Bo ja osobiście nie kojarzę takowych i nawet tutaj ludzie walą hurtowe dawki w miksach z alko czy innymi rzeczami i wciąż się pojawiają. Gdzieś mi się tu obił o oczy chyba jeden przypadek zatrzymania po kodzie. Nie chcę teraz skłamać, ale chyba to było u jakieś bardzo drobnej laski, co zażyła bardzo dużą dawkę, ok 1 g. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Pytam, bo nie powiem, ale przy czytaniu o takich rzeczach ja osobiście od razu obsrywam zbroję jak to na analityczną, rozkminiającą wszystko, lękową stuleję przystało. Od razu zaczynam się bać i rozmyślać. Do tej pory pojawiał się tylko temat zakłucia w boczku przez sulfo, takiego "ała", potem wycia z bólu.

Ja sobie czasami zażywam samą kodę, czasami z pregabą, czasami samą pregabę. Dawki raczej niewielkie, bo od lat wiszę na dawce kody ok 300 i więcej mi nie potrzeba. Z pregabą biorę raz na jakiś czas to pregaby też mała dawka, ok 225-300. No i tak se zarzucam nadal na sportowo, raz na kilka tygodni.

Tylko ja np. nie biorę tego jakoś późno na wieczór, tylko sobie zarzucam tak późnym popołudniem zawsze i generalnie to wolę tripy w terenie, więc sobie chodzę na spacery po tym. Potem kładę się spać około 1-2 w nocy no to chyba już też sporo działania schodzi, co nie?

Z drugiej strony tak se myślę, że jest np. mnóstwo pacjentów nawet takich starszych, że im lekarze jakoś zapisują i benzo jednocześnie i opio na różne bóle i jakoś na tym jadą. Sam znam kilka takich starszych, schorowanych osób. Co myślicie? Jak tu koda wypada?
  • 712 / 140 / 0
Przy kodzie jak przy każdym opio masz ryzyko depresji OUN, natomiast moim zdaniem jest ono znacznie większe przy zażyciu opio z wyższej półki np morfiny, fentanylu, ox
Sam osobiście chyba nie znam kogoś kto by się przekręcił lub miał jakieś większe problemy fizyczne po kodzie, a po mocniejszych opio tak i to nie jedną.
I thought I was God's own drug addict
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect

:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.