Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 669 / 40 / 0
Kurwa co za akcja dziś, nawet nigdy mi coś takiego przez głowę nie przeszło. Byłem se w aptece dzień jak codzien. No i przed wejściem widzę gościa około 40stki, no i wyszedłem i mnie zaczepił, i pyta się czy pseudoefedryne kupowalem, po chwili rozmowy mówi że on by mógł tego więcej kupić i generalnie chodziło o to że szuka gościa co by mu za tym jeździł, mowie że ja to tak w 7-10 jestem dziennie, ale głównie w 7 aktualnie bo bezrobotny jestem. No i tu mnie zainteresował bo mówi że mógłby dawać te 8-10zl za jedną paczkę, ma niby jutro dzwonić jakiś jego ziomek, i takie pytanie do was mam, jak wycenialibyscie taka przysługę, czy opłaca się w to wplątywać i ile racjonalnie mógłbym sobie wołać za coś takiego i jeżdżenie rowerem. Nie powiem, hajs by się przydał, nawet ta 100 dziennie na bombę póki bez pracy jestem, a nie mam zielonego pojęcia czy te 8-10zl od pąki jest gites hahah
  • 645 / 158 / 0
A będzie się rozliczać w piko? %-D
  • 669 / 40 / 0
@freezin9moon
Wolalbym w jakims zamulaczu ^.^
  • 543 / 109 / 0
Swiezy, ale ja slyszalem, ze ty miales juz jakis czas nie walić, bo bebechy. Myslalem, ze stad ta nieobecnosc tutaj.

Miales jakas przerwe w ogole, bo cie nie bylo, czy pragnienie slodkiego smyranka receptorow bylo tak silne, ze o przerwie nie ma mowy?
  • 16 / / 0
Od kiedy urosła mi tolerancja na opioidy, jak chcę się zgrzać kodeiną, to przy tych dużych dawkach łeb mam cały czerwony, fioletowy wręcz. Antyhistaminy w dużych dawkach nie działają na ten problem. Ktoś miał podobnie? Nie ma tu znaczenia konkretny preparat - i thiocodin i wyekstrahowany antidol to wywołują.
  • 70 / 11 / 0
Slyszeli co maja wprowadzic w walce z kupowaniem thiocodinu i innych rzeczy w celach nie leczniczych? Kupowanie na numer pesel? Tym oto sposobem darknet wjedzie na pelnej. Cebulka albo jakis inny marketplace. Treba sie zorientowac jaki teraz jest na topie. Ktos cos?
  • 1 / / 0
Czy ktoś mógłby mi doradzić jak najlepiej na pierwszy raz zarzucić solpadeine w rozpuszczalnej? Wcześniej brałam kode tylko w thioco, albo ultracod. Wczoraj brałam też 225 mg pregi, I nie wiem czy dziś mogę wziąć tą solpe. Najbardziej chodzi mi w tym o euforię
  • 543 / 109 / 0
Pewnie. Niech wprowadzają. Najlepiej niech wszystko dadzą na reckę i zabronią wszystkiego. Fajki też.

Stwórzmy rzeczywistość, w której człowiek nie ma żadnych przyjemności, chodzi tylko do zapierdolu w kołchozie, albo korpo, najlepiej na SSRi, żeby byl jak maszyna i niech generuje zysli molochom globalnym, a po pracy z przyjemnosci odpala Netflixa.

To jak to ma niby działać? Jedno opakowanie dziennie? Bo jak ja żre raz na kilka tygodni to u mnie to nie wpłynie, bo se kupie jedną paczke i w teorii za tydzien, czy dwa drugą.

Czy jeszcze jakoś ostrzej? Ktoś się orientuje?

Druga sprawa to współczuję darknetowcom, bo to już jest w chuj drogie.
  • 588 / 210 / 0
We wrześniu mają zostać przedstawione szczegóły. Był też postulat o tym żeby dane o zakupie trafiały na IKP, ale okaże się jak się MZ odniesie do tego.
  • 2 / / 0
@Ptaszyna Nie do końca wiadomo jak te limity miałyby wyglądać, bo nie ma jeszcze nawet formalnego projektu ustawy. Jest to wszystko dla mnie trochę niepokojące, bo nie wiadomo czego można się spodziewać, ale taka ustawa musi najpierw oficjalnie się pojawić i zostać uchwalona, a to zajmie trochę czasu...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.