Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Cześć
Doradźcie proszę antydepresant:
- brak skupienia, koncentracji motywacji
- mgła mózgowa
- obniżony nastrój

Najbardziej mi zależy na czymś co da kopa, do działania. Od dwóch lat straciłem "to coś". Wcześniej byłem bardzo ambitny i chciałem się rozwijać. Problemy zdrowotne sprawiły, że coś we mnie zgasło.
Proszę o radę o co poprosić psychola.
  • 1001 / 99 / 0
Powiedz mu dokładnie to samo co wyżej napisałeś.
Miałem podobne objawy. citalopram mnie postawił na nogi. Ale nie bierz że mnie przykładu , do lekarza - raz :) ja swojemu powiedziałem, że nie wyjdę z tad bez SSRI, konkretnie citalopram, albo piszesz albo się tu tnę na miejscu. Wypisał :) ale to Holandia, zanim by mi skierowanie wypisał etc to mogło by mnie tu nie być w najgorszym przypadku
[H]R Crew
  • 372 / 37 / 0
Escitalopram 10 mg dzien po miesiącu będzie super.
  • 84 / 2 / 0
Witam od kilku lat lecze sie na zaburzenia lękowe przerobiłem juz wiele antydepresantow obecnie jestem na wenlafaksynie 150mg od 2lat i od 2lat borykam sie z nadmierna potliwoscia , wiem ze to jest spowodowane lękami oraz antydepresantami obecnie odstawiam lamotrygine I clonazepam i również od 2miesiecy borykam sie z nadczynoscia tarczycy i ta potliwosc obecnie zwiększyła sie z podwojoną siła szukam przyczyny?
  • 152 / 19 / 0
@Kazik444 może tu pomóc oksybutynina. Możesz lekarza zapytać, poprosić o ten lek. Jeżeli nie da, to dermatolog powinien dać. Naprawdę ogranicza pocenie całego ciała.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.