Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam szukam informacji na temat przetwarzania MB Aku lekarskiego. Mam dość wydawania pieniędzy i nabijania komuś kabzy. Od 20 lat moja żona jest helena, obecnie mieszkam w Hiszpanii i otworzyła mi sie nowa sposobność . Kupiłem nasiona maku lekarskiego i chce sam dla siebie robić przetwory ale nie mam pełnych informacji na temat czesu pozyskania i sposobu przetwarzania. Proszę o pomoc. Szkoda by było zmarnować sezon. Z góry dziękuję
  • 2 / / 0
Piszę ku pewnego rodzaju przestrodze - jeżeli jesteście przypadkiem za granicą, na pewnej zielonej wyspie gdzie maku jest w bród i rozsiewa się w losowych miejscach włączając grządki z warzywami - uważajcie na dawkowanie. Na hypciu zalecają gotować zupkę z 30, 50 czy 100 makówek, piją taką i żyją. Erowid z jakiegoś powodu zaleca startować od 5 bez tolerki. Postanowiłem sprawdzić bliżej dolnej granicy.

Do rzeczy - pięknego dnia, późnym rankiem przeszedłem się do upatrzonego wcześniej miejsca gdzie ładne i łatwo dostępne krzaki w kolorze dobrze nam znanym, o łysych łodygach, sałacianych liściach i fioletowych kwiatach ozdabiały okolicę. Zebrałem 12 główek wielkości mniej więcej piłeczki do pingla, dehydracja w airfryerze, blender, gorąca woda -> niezbyt ciemna, choć o wyraźnym kolorze herbatka naciągała przez około 20 minut.
Smak - no powiem szczerze, charakterystyczny ale nie nazwałbym go nieprzyjemnym. Lekko słodkawy ale bardziej jak stewia niż cukier, gorzkawy, cierpki, jakby lekko drażniący wnętrze jamy ustnej.
Wypiłem połowę dużego kubka, poczekałem, no i... wypierdoliło mnie z butów. Pęcherz zatkany na beton, grawitacja x5, mdłości, ciepełko, no pełna gama doznań.

Gdybym jebnął soczek z 30 takich, podejrzewam, że mogłoby się skończyć srogo. Mimo że opiaty nie są mi obce, tolerka zresetowana przez ponad 2 lata na czysto. Nie wiem co to za odmiana, rośnie ich tu zatrzęsienie ale zalecam daleko idącą ostrożność przy eksploracji nowych lądów. Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.