Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Sześciokąty to miejsca gdzie co roku występują grzyby np. łysiczki, a kolor to już tylko po prostu warunki, czy są dobre.
Teraz nie, bo mamy środek lata i świeci na biały wszystko, tak?
Chociaż wiadomo że coś tu nie gra, bo w centralnej Polsce jest masa spotów, a tu zaznaczone są jedynie góry, pogórza i pobrzeża Polskie. (wgl kto to zaznacza?)
Wpisałem historia tradycji pasterskich w [moja okolica] i nie odkryłem nic nowego że były i to porządne, ale znalazłem konkretne łąki po intensywnych wypasach lub takie które jeszcze są używane, a owce chodzą tu i tam i przenoszą te zarodniki.
Polecam zróbcie tak ze swoim regionem i wtedy macie łąki premium odblokowane, najbardziej prawdopodobne.
Ja akurat w ogóle mam ułatwione mieszkając w Beskidach Śląskich.
Przykładowo: w 1687 wypalono na obszarze kilkudziesięciu hektarów las, do 1980 były wypasane owce, a potem przestano lub właściciel zmniejszył/sprzedał owce, a teraz opiekuje się łąką, aaaleee - zdjęcia z gugle earth, widać że powoli łąka zarasta lub jej fragmenty, a część jest dalej używana współcześnie. Takie miejsca są idealne zwłaszcza gdy tamtędy przechodzi szlak turystyczny, psów nie ma, bezpiecznie.
A co do tej mapy to jak właśnie przybliżyłem to akurat sześciokąty były w tych łąkach które najbardziej związane przez lata były z wypasem. chociaż to może ślepy traf jakiegoś algorytmu faktycznie? To już nieistotne :D
Domyślam się,.że lepiej w ciągu dnia gdyż lepiej żołądek strawi po 18 chyba już gorzej trawi i może być słabsze działanie czy bodyload większy,
Niestety w ciągu dnia nie mam za bardzo jak jeść, muszę czekać aż wszyscy pójdą spać. Jadł ktoś ilości 3,5g w nocy nie chce zjeść i później płakać że brzuch boli na egodeath.
Proszę o pomoc
W nocy jest perfekcyjna atmosfera. W nocy tak samo mam z praca. Idealna pora na skupienie, nieporownywalnie lepsza niz w dzien.
Swiatlo i muzyka to raczej u mnie na poczatku, bardzo lubie bo wtedy wizje mam wyraźniejsze, a muzyka relaksacyjna delikatnie w tle, zwlaszcza z jakims chórem anielskim :)
Pozniej jak juz te instensywne wizje mijaja to muzyka przeszkadza, swiatlo tez. Wtedy juz po ciemku gleboka medytacja.
Nie namawiam, ale będzie się pamiętało latami pewne wydarzenia.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.