Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / 3 / 0
Mam pytanie do kogoś mądrzejszego albo po prostu bardziej doświadczonego, niech się wypowie kto wie, czy ta mapa ze strony Sporecast działa tak, jak myślę?
Sześciokąty to miejsca gdzie co roku występują grzyby np. łysiczki, a kolor to już tylko po prostu warunki, czy są dobre.
Teraz nie, bo mamy środek lata i świeci na biały wszystko, tak?
Chociaż wiadomo że coś tu nie gra, bo w centralnej Polsce jest masa spotów, a tu zaznaczone są jedynie góry, pogórza i pobrzeża Polskie. (wgl kto to zaznacza?)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1057 / 92 / 0
Zaznacza to, według mnie, algorytm. W takich czasach żyjemy. psylocybiny próbuje szukać Sztuczna Inteligencja.
  • 6 / 3 / 0
Super technika na znalezienie spotów. Ostatnio na to wpadłem:
Wpisałem historia tradycji pasterskich w [moja okolica] i nie odkryłem nic nowego że były i to porządne, ale znalazłem konkretne łąki po intensywnych wypasach lub takie które jeszcze są używane, a owce chodzą tu i tam i przenoszą te zarodniki.
Polecam zróbcie tak ze swoim regionem i wtedy macie łąki premium odblokowane, najbardziej prawdopodobne.
Ja akurat w ogóle mam ułatwione mieszkając w Beskidach Śląskich.
Przykładowo: w 1687 wypalono na obszarze kilkudziesięciu hektarów las, do 1980 były wypasane owce, a potem przestano lub właściciel zmniejszył/sprzedał owce, a teraz opiekuje się łąką, aaaleee - zdjęcia z gugle earth, widać że powoli łąka zarasta lub jej fragmenty, a część jest dalej używana współcześnie. Takie miejsca są idealne zwłaszcza gdy tamtędy przechodzi szlak turystyczny, psów nie ma, bezpiecznie.

A co do tej mapy to jak właśnie przybliżyłem to akurat sześciokąty były w tych łąkach które najbardziej związane przez lata były z wypasem. chociaż to może ślepy traf jakiegoś algorytmu faktycznie? To już nieistotne :D
  • 25 / 3 / 0
Pytanie do grzybonautów doświadczonych, czy można jeść bezpiecznie grzyby w nocy ?

Domyślam się,.że lepiej w ciągu dnia gdyż lepiej żołądek strawi po 18 chyba już gorzej trawi i może być słabsze działanie czy bodyload większy,

Niestety w ciągu dnia nie mam za bardzo jak jeść, muszę czekać aż wszyscy pójdą spać. Jadł ktoś ilości 3,5g w nocy nie chce zjeść i później płakać że brzuch boli na egodeath.

Proszę o pomoc
  • 35 / 9 / 0
Zawsze jest pora. Odpowiadając na twoje pytanie. W nocy najbardziej preferowalem. Odpowiednie przygotowanie eliminuje większość dyskomfort ów. Po 18 też możesz ojebać ale jedz lekko strawnie wcześniej i odczekaj trochę zanim zarzucisz grzyby. Set, settings itp. Ja jedyne dolegliwości z ładowania całych suszonych raz swierzych miałem najwyżej wizytę na tronie tylko. Można lemon teka jeszcze zrobić. Imbir podobno pomaga. Osobiście polecam bucha. Nawet przy LSA z powoju pomagało.
  • 25 / 3 / 0
No to elegancko panie, a jadłeś kiedyś w nocy w ciemnym pokoju bez bodźców jak radzi Mckenna ? Ja zawsze się obawiam czuje za duże napięcie i włączam muzykę lub światełko :)
  • 35 / 9 / 0
Tez zazywalem. Nawet w lesie gdzie nocowałem sam w namiocie.duzo bodźców nocy i życia lasu przy ognisku. W dzień tylko teren. Skupiska ludzi lub sami domownicy tylko wprowadzał lekki nie pokój lub rozdrażnienie dlatego lubiłem na noc w samotnosci lub teren nie ważne o jakiej porze wtedy. A z bodyload tylko jedno dobre wypróżnienie zazwyczaj i pociąg ruszał. Nigdy nie hamowałem składu tylko jechałem w wymierzonym przez kapelusze rozkładu jazdy.
  • 22 / 5 / 0
Noc to jest idealna pora. Psychiczny spokoj, cisza za oknem. zadgnego gwaru typowego za dnia, samochody, darcie mordy na ulicy czy sasiada z odkurzaczem czy wiertarka albo kosiarka, szczekajace psy itd.
W nocy jest perfekcyjna atmosfera. W nocy tak samo mam z praca. Idealna pora na skupienie, nieporownywalnie lepsza niz w dzien.

Swiatlo i muzyka to raczej u mnie na poczatku, bardzo lubie bo wtedy wizje mam wyraźniejsze, a muzyka relaksacyjna delikatnie w tle, zwlaszcza z jakims chórem anielskim :)

Pozniej jak juz te instensywne wizje mijaja to muzyka przeszkadza, swiatlo tez. Wtedy juz po ciemku gleboka medytacja.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.