Więcej rzeczy nie przychodzi mi do głowy.
Zawsze wszystko było si, a teraz otrzymałam dziwny sort.
Skruszyłam pod kartką, w miejscu kruszenia na kartce został mokry ślad, lepi się do karty. Po rozdrobnieniu podwójna lub nawet potrójna objętość.
Duży kamyk skruszył się pod palcami.
Próba uczuleniowa w małej dawce - po 3 min znieczulone zęby od strony dziurki, którą przyjmowałam.
Po rozkruszeniu od razu uderzył zapach acetonu, octu? Mega chemiczny.
Jak mamy pomóc rozpoznać co to jest jak brakuje najważniejszego? Nie pisze nawet ani słowa o tym jak to działa...
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.