Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 204 / 25 / 0
A no to wszystko wyjaśnia. Ja mam ketrel , u mnie jasno zielone są
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 5326 / 956 / 0
Zdecydowanie najlepszy neuroleptyk dla mnie. Doceniam że ma właściwości przeciwlękowe, 25-50mg pomaga zdecydowanie zapewne także dla tego że działa na receptory histaminowe również w całym złożonym mechanizmie działania, ma również nietypowe właściwości przeciwdepresyjne. Problemem jedynie u mnie jest to że nasennie nie działa aż tak dobrze jak wszyscy chwała, niebawem mam wizytę zasugeruje zwiększenie do 200mg w tym celu+ zwikesze prege ze 150mg na 300mg i mam nadzieję że to pomoże. Prócz tego ogarnę sobie prometazyne ktora będę stosować jak coś doraźnie.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 204 / 25 / 0
Bo teoretycznie to działanie nasenne jest efektem ubocznym leku. Na ciebie nie działa bo już pewnie dłuższy czas to bierzesz. Zwiększenie dawki pomoże póki się do tej nowej nie przyzwyczaisz.
A Praktycznie na każdego działa trochę inaczej. Ja na szczęście znalazłem się w gronie tych osób , którym pomaga na sen przez dłuższy czas bez zwiększania dawek
  • 1065 / 316 / 5
Formalnie to kwetiapina nie powinna być stosowana nasennie ani w żaden inny spsób związany ze snem.
Niemniej jest (przynajmniej w polsce, nie wiem jak jest zaagranicą) chyba najpopularniejszym lekiem przypisywanym na sen. tz, na problemy z zasypianiem, na wybudzanie się w nocy czy wszelkie inne problemy ze snem.
Aczkolwiek, o ile faktycznie nasennie działa, to nie wiem czy nie ma lepszych na to substancji. Bo kwetiapina jak na lek nesenny to ma jednak dużo tych efektów ubocznych.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5326 / 956 / 0
Ja doceniam że działa na mnie przeciwlękowo, 25-50mg i niweluje niepokoj oraz uspokaja. Nasennie to już nie mam pojęcia co mam zrobić i czym się ratować. Wczoraj 150mg kwety i nie zasnąłem brakło pregabaliny która brałem 150mg razem z kweta i plus jedynie że nie mam problemu z zasypianiem wtedy, jednak na wybudzenia nic nie pomaga dorzuciłem 0,25mg alpry sen wybudzenia średnio co 1-2h. Będę teraz próbowac 200mg kwetiapiny +300mg pregabaliny jak dalej będzie lipa to dorzucę 25-50mg hydroksyzyny, w szpitalach psychiatryku czy na detoksie każdemu dają właśnie hydro jak nie może spać. Jak będzie lipa dalej to będę myśleć co robic. Trazodon, mirtazapiny lub mianseryna jeszcze schodzą w grę. Prawdopodobnie będę mieć też estazolam, zastosuje w ostateczności doraźnie, być może zrobię ciąg 2 tygodnie po 2mg bo już mam dosyć. To jest męczarnia budzic się co 1-2h cały mokry, poduszka mokra masakra. Mam dosyć już heh, stimy, prega benzo wszelakie mixy zasiały spustoszenie... Ja chcę spać %-D

Edit: mam też lorazepam 2,5mg i pomaga też śpię po nim ciągiem ale wiadomo że nie chce się wjebac w benzo żeby spać i też szkoda mi tych tabletek stosować w tym celu, zdecydowanie wolę w dzień sobie zarzucic i się wychillowac.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 204 / 25 / 0
200 z pregabalina na pewno pomoże, bo sam stosuje taki miks jak mam gorszy dzień i sama kweta nie pomaga,i wtedy spanie jak ta lala. Ale faktycznie jeżeli mówisz że sama ci średnio pomaga , to może zastanów się nad jakimś innym neuroleptykiem. A co do benzo racja, nie ma co się wpierdalac znów , i bardzo się ciesze ze tak napisałeś :)
  • 5326 / 956 / 0
Zdam relację jutro rano, zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że będzie dobrze :)

@Lurcik

Poszło finalnie koło 1 w nocy gdy kończył się mecz 150mg kwety+300mg pregi. Jedno wybudzenie po około 3h snu, mocno to zadziałało nie wiem jak to się stało bo chciałem sprawdzić wynik meczu a coś odjebalem i pozmieniałem hasla.. ale i tak spoko, łącznie około 6h spałem, także jest poprawa, zasnąłem też dosyć szybko.

@ladyinnaightmares @xkwikx proszę scalić.

scalono ~ kwik
  • 204 / 25 / 0
No to bardzo dobrze :) magiczny miks hehe. Jakby przestało działać to możesz kwete myślę do 200 mg zwiększyć, ale jak potem znów przestanie działać to już większych dawek nie polecam. Nic to nie da lepszych efektów tak na prawdę,a kweta też tania nie jest żeby tyle żreć
  • 5326 / 956 / 0
@Lurcik na razie mam jeszcze 1,5 słoika 25mg to oszczędzam i biorę te 150mg, ale do wykupienia mam 2 słoiki po 60tabs już 200mg więc jak wykupie to będę już brać te 200mg jedna pikse nie będę kombinowac. Jeśli chodzi o prege to zamierzam ja brać już regularnie 600mg rano bo uwielbiam ten stan i 300mg na noc, jak się nasyci organizm to myślę że sen tez powinien się poprawić. Mam jeszcze hydroksyzynę, ziołowe i melatoninę. No i benzo xD
  • 204 / 25 / 0
Będzie dobrze znaczy :) . Mi się udało jakimś cudem zejść z 200 mg kwety na 100 w sumie bez większych problemów . Póki daje rade tak spać to na takiej zostanę
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.