Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / 4 / 0
U mnie jakoś zawsze po ketaminie trio wydaje się pusty i właśnie paranoiczny, bez względu na dawkę.
Co ciekawe morzu MXE tego nie mam.
Wiecie czym to może być spowodowane?
  • 34 / 5 / 0
@miejscepoprzecinku
Nie ma pojęcia dlaczego trip moze nie być głęboki, bo rozumiem, że mówisz o dawkach między bardzo mocno, a khole? Czy jednak o mniejszych? Mi w takim przedziale ketamina daje głębokie tripy. Jakiś czas temu z kumplem zażyliśmy po ~50mg i wyszliśmy na miasto i powiem szczerze, że to było puste doświadczenie, paranoje związane z posiadanymi w kieszeni rzeczami itd. nic nie było przyjemne, wszystko drażniło mnie wewnątrz, do tego doszła ta bełkocząca gadka i problemy z chodzeniem, plus wkurwienie na siebie, że łażę po mieście tym paralitycznym krokiem i z oczami jak 5zl, a przecież ludzie mają mnie za porządnego obywatela i wychodząc w tym stanie naraziłem dobrą opinię o mnie. Plus ciągle wyrzuty do samego siebie, że co mi odjebalo na jakieś próby z małymi dawkami zamiast khole, a tak tylko wieczór zmarnowany, bo dorzucać napewno nie będę, ani próbować później tripu z odpowiednio dużą dawką.
Jednak ostatnio zobaczyłem kolejny raz ciekawą rzecz. Zdarzyła mi się taka sytuacja może 3-4 razy, jednak strasznie odróżnia się od wzyztskich innych przeżyć na ketaminie.
Nie było to, gdy zażyłem ketamine z innego źródła czy innej partii, tylko dotyczyło zawsze ketaminy, której użyłem już kilkukrotnie, dokładnie z tego samego pakietu. Mimo, że wszystkie efekty zawsze były książkowe, przy którejś z prób mój organizm zupełnie inaczej reaguje na ketamine i nie dostrzegam żadnego związku przyczynowoskutkowego mogącego mieć na to wpływ. Dawki też są zawsze zbliżone, a kolejne podróże z tym samym pakietem znowu są książkowe.
Nie ejst to działania, które można nazwać osłabionym, ponieważ próbowałem dawek ~20 - 80mg i efekty nie są podobne, napewno małe dawki są dla mnie nieprzyjemnie, a ten błąd w tripach wcale nie ejst nieprzyjemny, a jest zupełnie innym działaniem, jakby zupełnie innej substancji. Nie występuje wtedy brak koordynacji ruchowej, nie pojawia się bełkot i problem z wysłowieniem. Mimo, że dawka powinna zapewnić mi khole, to otrzymuje działanie porównywalne z mixem empatogenu ze stymulantem. Działanie to nie ejst takim, że uznałbym je za mocno, ale napewno jest wyraźne. Kręcę bez problemu jointy, robię sobie szamkę, chce mi się tańczyć, nie kanapuję, nie mam problemu z obsługą żadnych urządzeń, a nawet jestem w stanie pisać z kimś na telefonie. Mam wrażenie, że działanie też jest dłuższe, palenie mj w żaden sposób nie wpływa na doznania.

Kiedyś podobnie miewałem z DXM, gdzie często substancja wydawała się kapryśna i nieprzewidywalna. Miałem sytuacje gdzie chciałem coś tam sobie podbić albo zbić tolerancje zażyciem 300mg DXM, a tu niespodzianka i działanie porównywalne do 900mg. Innym razem jakaś ilość juz dobrze działająca i dobrze mi znana, dająca dysocjację(możliwe, że 450mg) wywoływała stan euforii, pobudzała i dawała wszystko czego oczekiwałbym od imprezowych dragów. Miałem gdzieś tam etap życia, gdy na balety szedłem z acodinami w nadziei, że dziś zadziałają w ten imprezowy sposób, częściej okazywało się jednak, że tego dnia mają dla mnie w planie dysocjację.
  • 5315 / 953 / 0
Czy jakieś małe dawki ketaminy s załóżmy do max 30mg i antagonizm nmda mają jakiś sens i mogą pomóc ze spaniem? osobie która nadużywała benzo, pregi i alko. Aktualnie biorę na spanie 150mg pregi i 50mg kwetiapiny a i tak jest masakra, wybudzam się co 1-2h chodzę już z siwymi podkowami pod oczami, nie mogę spać. Jedyne po czym śpię ciągiem powiedzmy 5-6h to większe dawki benzo których z oczywistych względów nie chcę brać.

Pytam bo akurat mam tego trochę a działanie większych dawek to w ogóle nie moja bajka i nie mam co z tym zrobić.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 1519 / 390 / 13
pomyliły ci się ździebko kierunki — to benzo pomaga zasnąć po dyso a nie na odwrót
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 5315 / 953 / 0
Nie znam się w tym temacie jestem zielony, nie pisałem też o braniu stricte nasennym. Raczej po prostu czy taka mała dawka ketaminy s może pomóc coś w tym kierunku choćby nie wiem brana rano dwa razy w tygodniu(chyba taki system stosuje się w leczeniu depresji) może przynieść jakieś wymierne korzyści związane ze snem poprzez antagonizm nmda.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 1059 / 315 / 5
Nie wręcz przeciwnie.
Ale generalnie jak sie jebie dużo gaba jebaczy to ketamina zawsze pomoże, tak ogólnie, ale nie na spanie
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5315 / 953 / 0
@Detronizator2 tzn w czym pomoże? A spania nie pogorszy jeszcze?

Nie bardzo rozumiem, napisales wręcz przeciwnie a później że zawsze pomoże także jestem zmieszany tą odpowiedzią...
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2026 przez serotoninowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1059 / 315 / 5
@serotoninowy Pomoże z anhedonią, poprawi przyjemność z życia znaczy, zwiększy motywację do życia. Ale nie, ze spaniem nie pomoże.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 5315 / 953 / 0
@Detronizator2 to by i tak mnie bardzo odpowiadało w sumie, tylko czy nie pogorszy jeszcze bardziej jakości snu?

I jak to w takim razie by wypadało gdybym taki dosing 30mg Kety s stosował te dwa razy w tygodniu a wieczorem usypial się kwetiapina nadal i pregabalina, planuje też dołączyć do tego jakieś tabletki ziołowe z melatonina i difenhydramine bo już po prostu mam dosyć, chce spać.

Z alkoholu rezygnuje całkiem z benzo będę się starać zrezygnować...
  • 1059 / 315 / 5
30mg to trochę mało. znaczy, ja mam już pernamentną tolerancję ale myślę, że ze spokojem 100mg. A ze spaniem, jak weźmiesz wiczorem to będzie problem. Jak rano/w ciągu dnia to zależy od dawki.
Jak brałem po 1g dziennie to niezależnie od pory i tak był problem ze snem, ale przy 100mg branych w południe o 22 nie powinno być jakieś problemu ze snem.
Sen wciąż może być pogorszony ale to już mocno indywidualne kwestie.
Kwetiapina powinna załatwić sprawę, ale nie wiem czy ketamin+kwetiapina nie wpływają razem jakość dziwnie na serce.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.