Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5294 / 952 / 0
@zburzony
Nie spowoduje tolerki na benzo, ona ma inny mechanizm działania, wiąże się z podjednostka receptora α2δ kanału wapniowego a nie jak benzo z receptorem benzodiazepinowym.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 7 / / 0
Z rana jak bierzecie pręgę to na pusty żołądek i np popijacie kawa czy energolem ? Gdzies czytałem ze lepiej i szybciej działa . Ja tak robie właśnie
  • 5294 / 952 / 0
Zazwyczaj tak, ale zdarza się też już po śniadaniu, różnie to bywa. W mocy różnicy nie zauważyłem, w szybkości działania tak na pusty żołądek z godzinke krócej zaczyna działać.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2087 / 511 / 0
15 czerwca 2026serotoninowy pisze:
@zburzony
Nie spowoduje tolerki na benzo, ona ma inny mechanizm działania, wiąże się z podjednostka receptora α2δ kanału wapniowego a nie jak benzo z receptorem benzodiazepinowym.
A to z tego powodu pregabalina ma mały potencjał uzależniający w porównaniu do alko, albo benzo? Bo nie działa bezpośrednio na gaba?
  • 5294 / 952 / 0
@KapitanAizen Na pewno nie powiedziałabym że ma mały potencjał uzależniający, mimo innego mechanizmu działania moim zdaniem jest mniejszy niż w przypadku benzo czy alko ale nadal jest spory szczególnie jeśli w grę wchodzą duże dawki przekraczające lecznicze, ulotkowe max 600/d. Jest to też temat rzeka jeśli chodzi o uzależnienie fizyczne, swój pierwszy skręt strasznie przeszedłem teraz po 12 latach znajomości z lekiem moge zjeść kilka paczek w ciągu 2 tygodni i odstawić bez problemu kończąc jedynie z anhedonia. Trzeba by poszukać jakichś badań, być może są lub były prowadzone, nadal jest to stosunkowo nowa substancja.
  • 7 / / 0
Napewno ma potencjał uzależniający , bo jest o tym dużo artykułów. wielu użytkowników o tym sądzi w sumie ja też. Pamiętam te pierwsze momenty jak dawka 300 mg dziennie na początek dawała taką ekstra Euforię oraz chęć do działania i gadki z ludźmi. Przyjmując codziennie już tego tak bardzo nie widać. Ja np. zacząłem ją codziennie brać dawki są różne np. już dwa razy 600 mg dziennie. Dzisiaj np. rano wrzuciłem 1500 mg i po 4 h zarzuciłem kolejne 1500 mg. czyli obecnie na daną chwilę dzisiaj już przyjąłem 3 000 mg gdzie maksymalna dawka dobowa to 600 mg. Nie odczuwam jakichś przykrych skutków ubocznych na obecną chwilę poza tym że pierdzę strasznie śmierdząco no i też momentami pojawia się duże Gastro , jest też problem z oddawaniem moczu. Mam takie pytanie do użytkowników którzy wrzucają takie większe dawki i biorę je codziennie. Jakie odczucia macie czy branie pregabalina w czymś wam pomaga?
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2026 przez Luzak99, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5294 / 952 / 0
Czuje się świetnie mam ochotę do działania, jestem bardziej rozmowny i pozytywnie nastawiony do życia. Biorę teraz już max 1200mg, więcej nie warto stary 3g to już przesada prega nie jest obojętna dla podrobów między innymi nerek jak już wspomniałeś o problemach z oddawaniem moczu. I branie po 3g codziennie to już przesada. Dla innych organów też nie jest obojętna i przy takich dawkach dostaja po dupie m.in serce. Uważaj na siebie i przystopuj. Najlepszy efekt daja miniciagi kilka dni zaczynając od 600 kończąc na 1200mg lub branie raz na kilka dni 3-4dni tych 1200mg.
  • 7 / / 0
Do tej pregabalina którą biorę rano i popołudniu w dwóch dawkach łącznie 1200-4000 mg to na noc biorę sertraline w dawce 200 mg czyli maksymalnej. Te większe dawki pręgi to właśnie kilkudniowe ciągi ale zejdę do 2x600 mg bo też tak zarzucałem i było spoko. Czuję się ok i zarzucanie tych dużych dawek już nie da tej dużej euforii co na początku więc duże dawki mijają się z celem no chyba żeby do zera zejść i zrobić z 2 miesiące przerwy
  • 1768 / 598 / 0
Dostałem to od lekarz jako zastępstwo dla baklofenu, który uzależnia w chuj, a to niby nie XD no trochę jaja jakieś, ale zobaczymy jak się spisze na tą spastyczność. W każdym razie jak zawsze gdy mam coś nowego, to bym chciał trochę na tym polatać i przetestować większą ilość jednorazowo. Wziąłem już 150 mg i nic nie czuję. Chciałbym osiągnąć jakiś maksymalnie euforyczny trip, a potem dorzucić i zbadać jakieś ostrzejsze stany. Jakieś porady jak to zrobić? Wolałbym raz a porządnie przeżyć coś ostrzejszego i potem już nie próbować.
  • 704 / 136 / 0
no ja bym też powiedział ze pregaba wpierdala o wiele bardziej niz baklo, whatever
To możesz spróbować 300-600mg, jak nie brałeś wcześniej powinno cię tak "bajkowo" wyje**ć, przynajmniej ja tak mam. Bierz tylko pod uwagę że jak się wpierd*lisz to możesz mieć potem objawy odstawienne podobne do tych po benzo czy ciężkim opio. Więc z głową albo w ogóle najlepiej
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.