Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 367 / 0
20 marca 20217key pisze:
Tobie Sclero to bym polecił BetainęHCL... jak jest problem z kwasem żołądkowym to się żelazo nie wchłania a kurkumina zadziała odwrotnie... jako chelator wybierze ci żelazo z organizmu.
No z tą BetainąHCL pomyśle bo jest coś na rzeczy bo nie dość że brakuje mi żelaza przez co zawsze wyniki krwi ( hemoglobina itp nisko ) to i biore żelazo w formie leku biore i to nie mało i nadal lipa .. spróbować mogę ale dzięki za radę :)

@Morfeo A napisz co robisz w ciągu dnia ze pijesz tyle wody ? Bo jeśli np. Ćwiczysz uprawiasz sport czy pracujesz fizycznie to nie ma sie co martwić a wrecz przeciwnie właśnie dobrze że dużo pijesz wody przy wysokiej aktywności.. gorzej jeśli np. leżysz cały dzień do gory brzuchem ..
  • 1174 / 228 / 23
Ćwiczę z 1.5 godziny, ale siłowo. Nie leżę, ale nie pracuję fizycznie. Czasami mi się zdarza, gdy np. mam 4l napoju, zrobię dobre zupy, które lubię i np. wypiję tyle wody do godziny 18 a potem jeszcze przed snem sobie miętę zaparzę. To nie jest tak codziennie, ale czasami mam takie dni. Nie puchnie mi ciało ani nic.
  • 381 / 87 / 0
Czy ktoś miał/ma nerwice pęcherza lub coś takiego?
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
  • 9644 / 1901 / 2
Czysta woda ? Jeśli tak to nic dziwnego, że dodatkowo się odwadniacz.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 77 / 12 / 0
Od kiedy woda jest niedobra? Picie samej czystej wody w umiarze nie jest powodem odwodnienia, jeśli zadba się o zapewnienie organizmowi podaży sodu oraz potasu z zbilansowanej diety. Nie mówimy tutaj o ciężkim wysiłku, albo maratonie na stimach, prawda? Wtedy trzeba już sięgnąć po dobre izotoniki, lub dodawać elektrolity do płynów.

@7dni Przyjrzyj się swojej diecie najpierw, albo spróbuj zmienić wodę na średnio/wysoko zmineralizowaną i obserwuj, czy nie zauważasz poprawy. Możesz również zastosować najprostszy domowy izotonik. Oto przepis: wymieszaj 500 ml wody, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżkę miodu (węglowodany) oraz szczyptę soli (sód).
  • 9644 / 1901 / 2
Poczytaj o napojach hipertonicznych i hipotonicznych. Jak tam 0.5l wody wypije spoko, 1l też raczej przejdzie ale jak on wypija +2l codziennie to choć część wody musi być lekko osolona i dobrze jakby choć trochę cukru w niej było
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 290 / 29 / 0
Piwo 0% dobrze nawadnia
  • 2231 / 281 / 0
wczoraj7dni pisze:
Czy ktoś miał/ma nerwice pęcherza lub coś takiego?
Objawia się to tak, że rano popijam tylko tabletkę, a chodzę sikać z 5 razy w ciągu ok 2-3h (barwa przezroczysta). Pijam tylko wodę i mam wrażenie, że z przerzuceniem się głównie na nią + herbatę w ciągu dnia to tak mam. Pijąc jakieś kolorowe napoje tak nie miałem.
Trochę mi to dokucza. Czy ktoś też tak ma i łączy to z nerwicą? W sumie pijam ok 2l płynów dziennie.
Zacznij pić czystą wodę najlepiej muszyniankę.
  • 5910 / 1221 / 43
Ja odkąd byłem zmuszony stanowczo ograniczyć alkohol, to wypijam co najmniej półtora litra czystej (wody mineralnej). Do tego dwie gorzkie kawy i kilka herbat z miodem i cytryną, która zawsze zjadam.
dzisiajCloneserSztuki pisze:
Piwo 0% dobrze r
Noż... To już lepiej wodę pić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.