Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Z doświadczenia tez wiem, że Modafinil po ciągach na różnych substancjach zwyczajnie nie działa, a szkoda marnować drogi materiał.

Modka się stosuje tylko solo i w dawkach terapeutycznych dla pełni efektów.

Do autora powyższego, mam i nie mam (2 różne opinie lekarzy w oparciu o testy) ADHD.
Jestem konkretnie wjebana w koks (ciągiiiiiiii).
Rozumiem, że wg Ciebie próba wycięcia koksu z mojego życia z pomocą Mondafinilu nie ma sensu...?
No i nie byłby jedynym królem w moich neuronach, bo od lat biorę pregabe i escitalopram na nerwicę lękową (ustabilizowana dzięki tym lekom..)
  • 1078 / 280 / 0
@JoannaHabe

Wyjscie z koksu za pomocą modka ma jak najbardziej sens, w Stanach Zjednoczonych się go oficjalnie używa w tym celu medycznie.

Chodzi mi tylko o to, że modek świeżo po ciagach na koksie może Cię słabiej "klepać". Dopiero po pewnym czasie abstynencji, gdy receptorki się wyrównają to zauważysz, że modek jest sto razy lepszy niż używki stymulantowe.

I ogarnij sobie obowiązkowo terapię do tego dla pełni efektów.

Polecam,
Wasz Germański ekspert farmaceutyczny.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Dwa dni temu pierwszy raz przyjąłem moda (200mg) i oceniam efekty na satysfakcjonujące - pierwszy raz w życiu mogłem zrealizować zadania, które sobie postanowiłem na ten dzień i nawet zostało mi trochę czasu wolnego, co rzadko mi się zdarza (trochę mam problem z szacowaniem czasu i rzadko udaje mi się zrobić wszystko co sobie zaplanowałem). W dzieciństwie miałem postawioną diagnozę ADHD, od tego czasu brak jakiejkolwiek terapii farmakologicznej tudzież psychoterapeutycznej, więc to był mój pierwszy raz z jakąkolwiek substancją, która ma na celu wspomaganie w tym zaburzeniu.

Ciekawi mnie jedna kwestia, oprócz wcześniej wspomnianego pozytywnego efektu na produktywność zacząłem głębiej odczuwać emocje, stałem się bardziej empatyczny, a drobnostki dnia codziennego, które zawsze mnie potrafiły zdenerwować przestały to robić. Nawet po rozmowie z moją partnerką, powiedziała mi ona, że też to zauważyła. Zainteresowany tematem poszperałem trochę w literaturze naukowej i w jednym z artykułów (PMID: 19300563 dla zainteresowanych) udało mi się wyczytać, że moda oddziałuje na obszary w mózgu (np. ACC) odpowiedzialne za emocje. Czy u kogoś z was (z lub bez ADHD) takie coś też występuje/występowało?

Pozdrawiam :)
  • 1078 / 280 / 0
@lolekdejavu

Jesli chodzi o empatię, to u mnie ona rozwija się cały czas, w sumie odblokowało ją ogólnie leczenie nałogów u siebie.

Ale tak patrząc z innej perspektywy, to faktycznie może mieć to też jakiś związek z modkiem. Ja jestem jeszcze strasznie wyczulony na niesprawiedliwość i ocenianie innych, niekoniecznie musi to dotyczyć bezpośrednio mnie, ale szybko się w takich sytuacjach uruchamiam i włączam tryb walki i się kłócę. To z drugiej strony moje oblicze impulsywności z powodu ADHD.

Ale serio, bardzo się wczuwam na codzień w to, jak ktoś mógł się poczuć i staram sie żeby każdy czuł się emocjonalnie komfortowo przy mnie, jeśli widzę że jest dobrym człowiekiem.

Ostatnio nawet zażegnałem bardzo groźny konflikt dzięki mojej umiejętności pójścia na kompromis, mimo że kilka lat wcześniej puscilyby mi już całkiem hamulce xD

BTW 200mg to dużo, ja już osobiście zjechałem na dwie porcje x 100mg dziennie i czuję się stabilniejszy, a efekty dalej są gitens.

Ciekaw jestem, jakbyś się czuł łącząc modka z MPH, bo dla mnie to było jebane status quo na terenie mojej głowy xD totalny komfort, ale nie bynajmniej nie jakieś narkotyczne ućpanie - bardziej bym to nazwał trzeźwością 2.0.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 2 / 0
Pusta nieprzyjemna stymulacja na dodatek chaotyczna co przeszkadza w skupieniu się na wykonywanych czynnościach.
  • 4 / / 0
Ja jeszcze chciałabym podążyć temat i podpytać specjalistów...
Jeżeli kolejnego dnia po umiarkowanym snifowaniu (ale generalnie po byciu w ciągu) wezmę Modafinil nawet na próbę 50 max 100 mg, to czy w kontekście energii i napędu, która jest mi w ten dzień potrzebna, ma szansę zadziałać? Czy receptory są faktycznie już tak wypłukane, że modefinil nie da rady? Może w takim razie metylofenidat...?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • 2975 / 639 / 0
Łączenie modafinilu z innymi substancjami jest bardziej niebezpieczne niż mogłoby się wydawać. Podchodziłbym z ostrożnością jak przy tramadolu i osobiście zachowałbym odstęp 48-72h przed i po modafinilu zanim stosowałbym cokolwiek innego.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 39 / 2 / 0
Łączenie modafinilu z innymi substancjami może być bardzo niebezpieczne, kiedyś jak połączyłem hexen z modafilem to już więcej z niczym go nie połączyłem. Wcześniej mi wystarczył ale teraz celuje w ko agonistów lub coś podobnego receptora a7 lub podobne. Modafinil daje stan czuwania i lekkiego bosta trzeźwości. Do tego służy czuć go ale bez przesady taki ma być.
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
  • 1078 / 280 / 0
@JoannaHabe

Zadziała dużo słabiej, ale poczujesz się lepiej i zlikwiduje część objawów abstynencyjnych.

@Krzysztofscorpion

Ja łączyłem Modafinil czasem z hexen w tamtym roku, jak nie spodziewałem się ćpania i ostatecznie wychodziło, że wciąż działa gdy decydowałem się na kreskę. O dziwo nic złego mi się nie działo, gorzej wyglądała sytuacja z kofeiną, przy której dostawałem nerwicy serca czy ki chuj. Oczywiście łączenie modka z narkotykami to marnowanie materiału, bo i tak przebije się wyłącznie narkotyk. Do tego odradzam ryzykowanie takich duetów.

Wycięto zbędny komentarz w kierunku innego użytkownika. Demis
  • 39 / 2 / 0
@GermanskiOprawca jak zawsze na każdego działa inaczej dlatego ja odraczam miksów każdej substancji. Właśnie z kofeina Modafinil też nie bardzo, znam ludzi co naprawdę źle czuli się po takim miksie. Dokładnie narkotyki przebija się przez subtelne działanie moda zgadzam się z tobą.
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.