W moim przypadku skuteczna jest tylko sól wokół wiader z doniczkami.
U mnie póki co najlepiej z automatów sprawdzały się sativy / hybrydy. Indici mają zbyt zbitą strukturę topów i gnicie niemal murowane, jeśli pogoda nie dopisze. Chyba, że powtórzy się lato 2024, gdzie każda posadzona sztuka nie miała praktycznie żadnych problemów.
Planuję Gorilla Zkittlez auto od PP (we wspomnianym sezonie wyszła zajebista i zero problemów). Do tego jakieś auto hybrydy. Na sezonowe już nie mam siły...
@jezus_chytrus skoro planujesz zakupy, to kiedy będziesz startował z kiełkowaniem? Nie mam tak rozległej wiedzy, jednak odmiany "auto" potrzebują mniej czasu na okres życia rośliny?
Ja kiełkuję teraz. Z pewnych powodów jest to koniec maja. Z konopii mam 15 pestek. Reszta też do kiełkowania kwiecień / maj, ale nie o tym temat.
Auto potrafi dojść w 9 tygodni, ale równie dobrze mogą to być 3 miesiące. Pestki od Fast Buds miałem zawsze faktycznie szybkie.
2 x auto Gorilla Zkittlez od PP.
Strawberry Banana auto od Fast Buds
Purple Lemonade auto of Fast Buds.
2 x GG auto od PP w gratisie.
Do tego mam jeszcze 2 auto Mazary od PP sprzed 2 lat. Celuję w 3 auto. Standardowo zamówię 3 16L doniczki materiałowe i tabletki BioTabs. Do tego jakąś najtańszą mikoryzę. W piwnicy mam chyba jeszcze silicon i PK booster.
Zamierzam też walczyć z miniarkami, bo mam wrażenie, że one przyczyniają się do problemów z grzybem.
Myślałem, żeby użyć ziemi z zeszłego sezonu, ale to chyba słaby pomysł.
Jeśli wystartuję już dziś (czego nie lubię robić nie mając przygotowanych na spocie doniczek z ziemią), to szanse na dojście do połowy sierpnia mają tylko Purple Lemonade auto i auto Gorilla Zkittlez więc one trafią do kiełkowania dziś jak tylko przygotuję kubeczki z ziemią. Trafią bezpośrednio do nich, bo może to nieco przyspieszy cały proces. Idealnie byłoby wrzucić je od razu do docelowych ale po pierwsze jeszcze ich nie ma, a po drugie kiełkowanie na outdoorze może trwać dłużej z racji chłodnych jeszcze nocy.
Wpadłem też na pomysł, jak usprawnić przesadzanie. Mianowicie do tej pory robiłem 2 nacięcia na ściankach wewnętrznego kubka, co powodowało konieczność wyciągania 2 części z ziemi po wsadzeniu w odcisk. Tym razem zrobię 4 nacięcia, bo wyciąganie 2x mniejszych fragmentów kubka spowoduje zapewne minimalny tylko ruch ziemi. Mam też kubki torfowe, ale nie każdy je poleca więc nie będę ryzykował.
Wczoraj zatargałem na spot 20 L ziemi i jeszcze 10 L do domu w drodze powrotnej więc jest już na 2 sztuki. 2 różne, najtańsze ziemie uniwersalne. Kupię jeszcze 15L droższej i jak zwykle zrobię "autorską" mieszankę z perlitem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.