Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Naklejenie plastra 50tki dla osoby bez tolerki może zakończyć się zgonem po kilku/kilkunastu godzinach! Naprawdę nawet naklejanie plastrów jest bardzo niebezpieczne i ciężko wyczuć odpowiednią dawkę. Jak już to zaczynać od 12,5 do max 25mcg/h. Plaster 75mcg/h to odpowiednik około 300mg morfiny doustnie, jednak uważam działanie fentanylu za mocniejsze niż 300mg morfiny, bardziej sedatywne co sprawia, że łatwo przestać oddychać. Przez fenta przekręca się naprawdę dużo osób, często zgony te nie są wiązane z fentanylem. Chyba, że sekcję robią i zauważą naklejony plaster. Łapiduchy jak przygotowują do pogrzebu i np. myją ciało to pewnie zrywają plaster nie mając pojęcia, że to przyczyna zgonu lub nawet wiedząc w większości nie powiadamiają służb bo szkoda interesu i kasy, poza tym boją się pewnie zwolnienia z pracy za "psucie interesu".
Nie bawcie się fentem nie mając tolerki na mocne opio a nawet wtedy zaczyna się od naklejenia max 50mcg/h a przynajmniej powinno.
W ogóle fent to jeden z najlepszych i jednocześnie najgorszych opio jakie istnieją. Nie bez powodu tak głośno w USA, ale i na całym świecie mówi się o fentanylu w bardzo złym świetle.
20 lutego 2026Pider pisze: Chuj przykleił cały 75mcg/h i mam nadzieję, że nie pierdolnę. Tolerke mam na 300-400mg Trampka dziennie ale już przyjebałem dawki 600mg majki dziennie xD
@Grzejnik800
Poza tym to jak już się odezwałem w tym dziale a jestem opiodziewica bo koda i tramal które próbowałem mnie nie klepią to słyszy się że kartele z Meksyku ponoć chcą przejąć Europę jeśli już nie przejmują, ciekawe czy będzie epidemia fenta w Europie:)
Druga najważniejsza
Ile na pierwszy raz z fentem brane IV wyciągane z plastra przyjmując że ciągle (na codzień) jestem zablokowany bupra
Biorę minimum 8 do 24 dziennie mg - różnie IV lub donosowo
2 doby absty wystarczy żeby poczuć fenta jak należy ?
Dzięki
scalono. /lady
Podbijam, bardzo proszę o scalenie i prośba
Jutro będę miał fenta duro100
Dzisiaj rano przyjąłem donosowo 4mg bupry
Chce wyciągnąć z plastra fenta metodą spirytusową
Rozumiem że salicylowy odpada ?
Bardzo proszę niech ktoś powie ile odciąć na pierwszy raz IV - na taki próbny strzał
Proszę jeszcze raz o pomoc
Ps. Proszę o scalenie bo nie mogłem edytować
Pierwszą dawkę najlepiej podzielić na dwa, prawie pełne działanie fnt odczuwa się dopiero po ok 2min, więc nie śpiesz się z podaniem drugiej dawki.
Rozsądna cena za Duro 100 to max 100 pln/szt.
Uważaj!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.