Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 366 / 44 / 0
Hej, chce was zaprosić do dyskusji o w.w. temacie. Jakie znacie narkotyki które mają całkowicie wyjątkowy schemat działania lub faza po nich jest wyjątkowa i nie podrabialna. Ja od siebie zaproponuje szałwię... Kto próbował ten wie, żaden inny narkotyk nie powoduje tak realistycznych i wyjątkowych wizji. Czekam na wasze typy.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1535 / 396 / 13
nom szałwia ma pierdolniecie… szkoda tylko, że bez euforii

w zasadzie to większość ćpunów co poznałem co wdupiali tylko spidy, kryształ, zielsko i co najwyżej grzyby, to po uraczeniu przeze mnie jakimśtam dyso twierdzili, że nigdy nie przeżyli w życiu czegoś tak niesamowitego %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 225 / 20 / 0
Jeśli chodzi o efekty wizualne to keta dobrze wchodzi na beret
  • 14 / 4 / 0
z racji, że w pytaniu nie sugerujesz, że ma to być doświadczenie pozytywne, a zaledwie wyjątkowe, to od siebie rzucę bieluń :halu: jak się domyślacie - nie polecam. nic mnie tak koszmarnie nie porobiło jak to g**no
  • 1000 / 183 / 0
ketamina racetam R/S lub zwykła R.Po doświadczeniu k-hole doznałem szoku,oczywiście pożywnego.Nie sądziłem że jest susbstacja która jest w stanie wywołać taki efekt na ludzki organizm.Na równi stawiam też grzybki i LSD (dużo bardziej psylocybine).
  • 6 / 1 / 0
Kanna jest o tyle ciekawa, że to nie „kolejne ziółko relaksacyjne”, tylko roślina z alkaloidami (głównie mesembryna i pochodne), które wpływają m.in. na wychwyt serotoniny i PDE4, więc interakcja z SSRI to nie tylko kwestia „czy zadziała”, ale też potencjalnego nakładania efektów serotoninergicznych. Te wszystkie ekstrakty typu „100x/200x” też bywają marketingową loterią dużo sensowniejszym wskaźnikiem jest standaryzacja na konkretne alkaloidy, bo wtedy przynajmniej wiadomo, z czym ma się do czynienia.
  • 35 / 9 / 0
Kiedy zaczynałem z kanna miałem słabe doświadczenia z substancjami. Konopie alkohol LSA(po LSA z ipomei mexico od Mo w ilości 10 g dowiedziałem się co to psychodeliki) wyjebało mnie jak szczura z pułapki na niedziewiedzie)miałem fermentowana i drugo chyba do palenia czy też do żucia. Efekt był zauwalny,nie było wyjebania z butów ani placebo. Ciekaw jestem tych ekstraktow. Wypowie się ktoś kto nie cpa mocno albo wcale bo jak ja Teraz bo wtedy mnie to mocno zaciekawiło tylko walka wleciała z dopalaczami i nawet Kava Kava była zbanowana. Dziekuje
  • 4 / / 0
2-FCDK, po tym kurwa czułem się jak po lobotomii i do tego cofnięty w rozwoju, nie polecam. Już lepiej nawciągać się gazu do zapalniczek - mniej szkodliwe, serio.
Uwaga! Użytkownik Amunicja9mm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 2 / 0
Dla mnie zdecydowanie dekstrometorfan (DXM) w dawce 900 mg z opipramolem i sokiem grejpfrutowym. Nieporównywalny miks do niczego innego i bije na głowę wszelkie "narkotyki". Nic lepszego i odkrywczego mnie w życiu nie spotkało, a mam sporo doświadczenia z dragami.
  • 850 / 262 / 0
Za poprzednikiem, DXM jest dosyć unikatowy ale nie powiedziałbym, że bije na głowę wszystko inne.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.