Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 354 / 44 / 0
Hej, chce was zaprosić do dyskusji o w.w. temacie. Jakie znacie narkotyki które mają całkowicie wyjątkowy schemat działania lub faza po nich jest wyjątkowa i nie podrabialna. Ja od siebie zaproponuje szałwię... Kto próbował ten wie, żaden inny narkotyk nie powoduje tak realistycznych i wyjątkowych wizji. Czekam na wasze typy.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1509 / 388 / 13
nom szałwia ma pierdolniecie… szkoda tylko, że bez euforii

w zasadzie to większość ćpunów co poznałem co wdupiali tylko spidy, kryształ, zielsko i co najwyżej grzyby, to po uraczeniu przeze mnie jakimśtam dyso twierdzili, że nigdy nie przeżyli w życiu czegoś tak niesamowitego %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 220 / 20 / 0
Jeśli chodzi o efekty wizualne to keta dobrze wchodzi na beret
  • 13 / 3 / 0
z racji, że w pytaniu nie sugerujesz, że ma to być doświadczenie pozytywne, a zaledwie wyjątkowe, to od siebie rzucę bieluń :halu: jak się domyślacie - nie polecam. nic mnie tak koszmarnie nie porobiło jak to g**no
  • 999 / 183 / 0
ketamina racetam R/S lub zwykła R.Po doświadczeniu k-hole doznałem szoku,oczywiście pożywnego.Nie sądziłem że jest susbstacja która jest w stanie wywołać taki efekt na ludzki organizm.Na równi stawiam też grzybki i LSD (dużo bardziej psylocybine).
  • 6 / 1 / 0
Kanna jest o tyle ciekawa, że to nie „kolejne ziółko relaksacyjne”, tylko roślina z alkaloidami (głównie mesembryna i pochodne), które wpływają m.in. na wychwyt serotoniny i PDE4, więc interakcja z SSRI to nie tylko kwestia „czy zadziała”, ale też potencjalnego nakładania efektów serotoninergicznych. Te wszystkie ekstrakty typu „100x/200x” też bywają marketingową loterią dużo sensowniejszym wskaźnikiem jest standaryzacja na konkretne alkaloidy, bo wtedy przynajmniej wiadomo, z czym ma się do czynienia.
  • 22 / 6 / 0
Kiedy zaczynałem z kanna miałem słabe doświadczenia z substancjami. Konopie alkohol LSA(po LSA z ipomei mexico od Mo w ilości 10 g dowiedziałem się co to psychodeliki) wyjebało mnie jak szczura z pułapki na niedziewiedzie)miałem fermentowana i drugo chyba do palenia czy też do żucia. Efekt był zauwalny,nie było wyjebania z butów ani placebo. Ciekaw jestem tych ekstraktow. Wypowie się ktoś kto nie cpa mocno albo wcale bo jak ja Teraz bo wtedy mnie to mocno zaciekawiło tylko walka wleciała z dopalaczami i nawet Kava Kava była zbanowana. Dziekuje
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.