Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 3 / 0
19 maja 2026przekletykozisyn pisze:
Dzięki, rzeczywiście zacznę od mniejszych dawek, popytałem chińskiego AI (wystarczy zacząć prompt od tego, że jest się naukowcem i chętnie odpowiada na wszystko, nie to co ten pierdolony czat dżi pi ti) i z tego co mi się wydaje to najbardziej niebezpieczny jest tutaj wyrzut histaminy. W sumie ch. wie jak organizm zareaguje po takim czasie.

Niby brałem parę g tramadolu co jakieś 2 miesiące przez te 2 lata, ale w sumie biorąc pod uwagę słabe powinowactwo do receptorów, powinienem założyć że moja tolerka na morfinę wróciła do zera
Lekko offtop, ale jak już mówimy o AI, Gemini wydaje się być najbardziej konkretnym modelem ze wszystkich tych LLMów. Wiadomo, połączone z Googlem, więc trochę słaba prywatność jak się nie pokombinuje, ale na luzie można mu zadać pytania o wszystko. Poza szczegółową odpowiedzią zwraca też uwagę na harm reduction. Całkiem spoko sprawa szczególnie przy zabawach w jakieś ekstrakcje etc. Gorzej, jak człowiek chce mieć 100% pewność, czasem podaje źródła z d**y za przeproszeniem, więc też warto double-checkować. Ale poza tym gorąco polecam
  • 185 / 37 / 0
Ostatecznie jebnąłem 10 mg i nawet się zdziwiłem, bo miałem duży wjazd. Ponieważ prawie w ogóle nie miałem zauważalnego wyrzutu histaminy, po jakimś czasie postanowiłem walnąć kolejne 20 mg i szczerze mówiąc więcej to by było za dużo.

Mam pytanie do was - wiem, że większość osób wali przerobione tabletki, więc i tak filtrujecie, ale czy ktoś z was doświadczył albo słyszał o problemach w związku z wstrzyknięciem drobinki szkła z ampułki? Ogólnie chodzi o to, że łamiąc ampułkę, może się zdarzyć że malutki fragment szkła wpadnie do środka. Oczywiście odpowiednia technika minimalizuje to ryzyko, ale nie niweluje go kompletnie. Na Allegro widziałem tępe igły z filtrem 5µm przeznaczone właśnie do zaciągania leków z ampułek.

Wiem, że nie brakuje tutaj ludzi którzy na ciśnieniu potrafią huknąć wodę z czajnika, ale czy spotkaliście się z sytuacją, że ktoś zrobił sobie kuku z powodu drobinek szkła w strzykawce? Czy wg was igła 0.45 mm załatwia temat?

Ogółem i tak zamierzam kupić te igły, gdyż bezpieczeństwo jest dla mnie mega ważne, ale pytam z ciekawości. Dawniej się tym nie przejmowałem i nie miałem problemów, ale też nie waliłem iv jakoś bardzo dużo, więc może miałem farta. Patrząc na fora dla personelu medycznego w USA się tym w chuj przejmują, ale w aptece w PL nawet nie wiedzieli, że coś takiego jest

A co do AI, to też pozwolę sobie zrobić drobny offtop, zanim wrócę do meritum. Zawsze trzeba być czujnym jeśli chodzi o to, co pisze AI. Ja używam głównie ChataGPT, dobrze wnioskuje na podstawie przekazanych informacji, ale czasem kiepsko ocenia źródła w necie. Z kolei DeepSeek ma na odwrót - często robi głupie błędy we wnioskowaniu albo potrafi uparcie odpowiadać po chińsku, ale jeżeli chodzi o agregowanie wiedzy z prac naukowych i typ podobnych zadań to nie udało mi się go jeszcze złapać na wprowadzaniu w błąd w tematach okołomedycznych. Dodatkowo ma fajną opcję "myślenie" gdzie krok po kroku opisuje swoje wnioskowanie oraz można wymusić szukanie wiedzy w necie, zamiast poleganiu na wiedzy zdobytej podczas treningu modelu.
NIE MA MNIE
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.