Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Jestem młodym technikiem farmaceutycznym
Mam ciekawe przemyślenie apropo zrobienia czystej mieszaniny z Czuwaliczki jadalnej a grzybów psylocybinowyvh jeśli chodzi o syntezę i połaczenie myślę że nie powinien długo myśleć nad teoretycznym połączeniu i wykonaniu choć bardziej ciekawiły by mie nasilenie tych obu substancji oraz utworzeniu wspólnej fazy tak samo myślę że raczej nikt jeszce o tym połączeniu nie myślał
Chciałbym zapytać się doświadczonych specjalistów xd co myślicie na temat takiego ciekawego połączenia i co ważniejsze wpływu tego na ciało w następnych dosyć bardziej przemyślanych i skrupulatnych postach rozpisał bym 3 rodzajowe połączenie dawek od największych i najmniejszy z jednej i drugiej strony
Ps jeśli są tu jacyś specjaliści apropo nietuzinkowych roślin/ziół itp śmiało zaprasz do odesłania mnie na jakąś konkretną dyskusje
  • 12 / 3 / 0
nie ma w zasadzie potrzeby ani żadnej chemicznej sensownej drogi na to by jakoś to mieszać, łączyć w klasycznym chemicznym sensie syntezy, bo czuwaliczka ma w sobie katynon i katynę (czyli naturalne amfy), a grzyby, wiadomo, psylocybinę. no a to są zupełnie dwie różne klasy związków, dajmy sobie katynon który ma grupę ketonową =O i gr. aminową -NH2 no i masz jeszcze psylocybinę (lub jej aktywną formę psylocynę), gr. hydroks./fosforan. i 3-rzędową gr. aminową, nic stabilnego z tych dwóch rzeczy nie powstanie, a nawet jeśliby je zmusić do reakcji w laboratorium to powstałoby coś zupełnie innego. z punktu widzenia farmacji można by co najwyżej zrobić coś takiego: ekstrakcja czystego katynonu i czystej psylocybiny, oczyszczenie i zamknięcie w jakiejś kapsułce xD to jedyne co mi przychodzi do głowy, tylko no właśnie dalej byłyby to dwie osobne substancje, które po przyjęciu rozpuściłyby się w żołądku i wchłaniałyby się już niezależnie od siebie. też ciężko mówić, że jest to jakieś nowe odkrycie tylko w zasadzie przyjęcie dwóch różnych narko. a tak jeszcze zahaczając o farmakokinetykę to takie kombo skutkuje katastrofalnym rozjazdem czasowym, bo katynon wchodzi bardzo szybko i w momencie zjazdu z katynonu wpadasz w peak psylocybiny xD to tak gwoli wyjaśnienia samej strony chemicznej. a jaki ma to wpływ na ciało? hmmm.. no to już wspomniany rozjazd w fazie, psylocybina działa na receptory serotoninowe i zmienia percepcję, poczucie czasu i no kończy się nieco chaotycznymi tripami, a katynon podkręca wyrzut dopaminki i noradrenaliny i po prostu zanieczyszczałby to psychodeliczne doświadczenie z grzybów. w dużych dawkach to można łatwo wpaść w bad tripa, pętlę lękową (katynon też podnosi kortyzol). obie substancje podnoszą mocno ciśnienie krwi, więc pikawa nieźle zapi***ala. strzelam, że raczej nie jest to zbyt ciekawe połączenie, ale ja tam fanką tych rodzajów subst. psychoaktywnych nie jestem xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.