Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka zamówiłam ostatnio 1g kamyka do paczkomatu no i generalnie stoi. na początku wszystko ładnie szybko szło i w końcu po przyjęciu w jednym centrum status paczki zmienił się na „W trasie” paczka jest już w tej trasie od środy 01.28 od godziny 18. Dzisiaj zobaczyłam że paczka znowu jest „W trasie” tzn. że jest jakby 2 komunikat o tym że jest w trasie od dzisiaj od 19:50. Myślicie że maja po prostu dużo roboty czy lepiej sobie odpuścić? Trochę się z koleżanką nastraszyłyśmy i czytałyśmy trochę tu na forum lub tez znajomy nam mówił że ostatnio było jakieś zatrzymanie dilera i przez to jest więcej kontroli w sortowniach. Mam nadzieję że to co napisałam jest w miarę zrozumiałe gdyż nie potrafię tutaj załączyć zdjęcia. Pozdrawiam
  • 5 / / 0
Czy ktoś może zaktualizować najbezpieczniejszy sposób na zamówienie czegoś z Polski? Paczkomat? Orlen paczka? Vinted? Jak najlepiej?
  • 68 / 10 / 0
Aktualnie zarówno w darknecie oraz clearnecie w temacie preferowanych przewoźników króluje lider na naszym rynku, czyli stary dobry InPost. Czy zmieniło się coś w temacie BHP składania zamówień? Podejrzewam, że niewiele. Należy trzymać się kilku zasad:

- Nie zamawiać na własne dane
- Zakładać jednorazowe maile pod zamówienie
- Weryfikację podczas tworzenia konta przeprowadzać za pomocą jednorazowego nr telefonu (odpowiednie serwisy w tym pomogą)
- Korzystać najlepiej systemów operacyjnych specjalizujących się w anonimowości jak Whonix, lub TailsOS
- Używać sieci TOR oraz VPN do łączenia z siecią
- Płatność dokonywać przy pomocy kryptowaluty XMR z oddzielnego portfela
  • 5194 / 927 / 0
Czy ktoś ma pewne info jak to wygląda dpd Pick up i zamówieniem do punktu. Czy kod odbioru przychodzi na @ i nr.tel czy jest tak że tylko albo na maila albo na nr.tel. Bardzo byłby wdzięczy jakby ktoś miał pewne info w tej kwestii.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2214 / 277 / 0
dowód osobisty i kod
  • 5194 / 927 / 0
@nCuX nie o to mi chodzi... Myślałem że jasno napisałem. Czy kod przychodzi i na email i na nr.tel czy tylko na jedno?
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2214 / 277 / 0
mi przychodziło do aplikacji dpd nie sms
  • 5194 / 927 / 0
To wiem jak wygląda z automatem paczkowym i aplikacja, jednak nie jasne jest dla mnie gdybym wybrał punkt dpd i nie instalował aplikacji czy kod przyjdzie na maila. O to mi konkretnie chodzi, bo nie jestem pewien czy wysyłają powiadomienie zarówno na maila jak i nr.tel tak jak InPost, czy tylko na nr.tel albo maila bo pamiętam że kiedyś gdzieś wyczytałem takie info, szukałem teraz i nie mogę znaleźć.. a w pewnym temacie na forum ktoś napisał że wysyłają zawsze na maila i chciałbym to potwierdzic w 100%. Mam kryzysowa sytuację i nie chciałbym akcji i przypału że kod przyjdzie tylko na nr.tel(lewy) i nie bede miał jak odebrać paki. No jaśniej się nie da.
  • 1 / / 0
Z tego co wyczytałam to kod powinien przyjść na sms i maila jednocześnie, a nie tylko na jedno z tych. Aplikacja ponoć nie jest konieczna, ale ciezko znalezc jakies sensowne info. Wszędzie jest o apce i jaka to ona niby super. Zawsze pozostaje skoczyć do takiego punktu i sie dowiedzieć.

duckduckgo AI wypluło tylko tyle:
Paczki DPD nie da się odebrać całkowicie bez żadnego kodu. Jeśli zgubiłeś wiadomość lub jej nie otrzymałeś, skorzystaj z poniższych rozwiązań, aby ją odzyskać:

DPD
Weryfikacja w aplikacji: Zainstaluj DPD Mobile – po zalogowaniu numerem telefonu powiązanym z przesyłką zobaczysz szczegóowy kod odbioru lub otworzysz skrytkę zdalnie.
Ponowne wysłanie kodu: Wejdź na stronę DPD Śledzenie Przesyłek i spróbuj ponownie wysłać kod SMS na swój numer lub skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.
Odbiór osobisty w punkcie: Jeśli paczka czeka w punkcie DPD Pickup, możesz ją odebrać okazując kurierowi lub pracownikowi punktu dokument tożsamości ze zdjęciem, podając dodatkowo numer przesyłki.

Moze chociaz w małym stopniu pomoże to jakoś
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.