Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka zamówiłam ostatnio 1g kamyka do paczkomatu no i generalnie stoi. na początku wszystko ładnie szybko szło i w końcu po przyjęciu w jednym centrum status paczki zmienił się na „W trasie” paczka jest już w tej trasie od środy 01.28 od godziny 18. Dzisiaj zobaczyłam że paczka znowu jest „W trasie” tzn. że jest jakby 2 komunikat o tym że jest w trasie od dzisiaj od 19:50. Myślicie że maja po prostu dużo roboty czy lepiej sobie odpuścić? Trochę się z koleżanką nastraszyłyśmy i czytałyśmy trochę tu na forum lub tez znajomy nam mówił że ostatnio było jakieś zatrzymanie dilera i przez to jest więcej kontroli w sortowniach. Mam nadzieję że to co napisałam jest w miarę zrozumiałe gdyż nie potrafię tutaj załączyć zdjęcia. Pozdrawiam
  • 4 / / 0
Czy ktoś może zaktualizować najbezpieczniejszy sposób na zamówienie czegoś z Polski? Paczkomat? Orlen paczka? Vinted? Jak najlepiej?
  • 48 / 7 / 0
Aktualnie zarówno w darknecie oraz clearnecie w temacie preferowanych przewoźników króluje lider na naszym rynku, czyli stary dobry InPost. Czy zmieniło się coś w temacie BHP składania zamówień? Podejrzewam, że niewiele. Należy trzymać się kilku zasad:

- Nie zamawiać na własne dane
- Zakładać jednorazowe maile pod zamówienie
- Weryfikację podczas tworzenia konta przeprowadzać za pomocą jednorazowego nr telefonu (odpowiednie serwisy w tym pomogą)
- Korzystać najlepiej systemów operacyjnych specjalizujących się w anonimowości jak Whonix, lub TailsOS
- Używać sieci TOR oraz VPN do łączenia z siecią
- Płatność dokonywać przy pomocy kryptowaluty XMR z oddzielnego portfela
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.