Można na to dostać rentę ?
19 sierpnia 2025goahead pisze: @london5 też mam problem z tym zjebanym wolnopłynącym lękiem, w moim przypadku objawia się to chęcią wyrzygania, guli w gardle. Macie jakieś sugestie odnośnie leczenia? Moje doświadczenia to sertralina i paroksetyna (zawsze solo) medyczne zioło, no i najskuteczniejsze klony i alpra. Doradźcie coś
Wiadomo, benzo najskuteczniejsze bo zbija lęk całkowicie ale wiąże się z uzależnieniem i to jednym z najgorszych o ile cierpienie można wartościować. Mi osobiście pomagala pregabalina 300-600 mg, zależności od mojego stanu, pramolan i teraz mj. Brałam też sertraline w dawce 200 mg i zdawała egzamin jeśli chodzi o wyciszanie lęków
27 lutego 2026VandalKittie pisze:19 sierpnia 2025goahead pisze: @london5 też mam problem z tym zjebanym wolnopłynącym lękiem, w moim przypadku objawia się to chęcią wyrzygania, guli w gardle. Macie jakieś sugestie odnośnie leczenia? Moje doświadczenia to sertralina i paroksetyna (zawsze solo) medyczne zioło, no i najskuteczniejsze klony i alpra. Doradźcie coś
Wiadomo, benzo najskuteczniejsze bo zbija lęk całkowicie ale wiąże się z uzależnieniem i to jednym z najgorszych o ile cierpienie można wartościować. Mi osobiście pomagala pregabalina 300-600 mg, zależności od mojego stanu, pramolan i teraz mj. Brałam też sertraline w dawce 200 mg i zdawała egzamin jeśli chodzi o wyciszanie lęków
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.