Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 12 / 0
Chyba masz jakieś objawy zaburzenia depresyjnego zajeb se kreseczkę, po co ssri jeden chuj w sumie👹

WARN — zupełny offtop, koniec tego. @V44
  • 9553 / 1886 / 2
09 kwietnia 2026CloneserSztuki pisze:
To porównaj sobie osobę, która funkcjonuje w społeczeństwie na ssri a która na bk. Ssri jakoś nie rujnują ludziom życia a bk no zależy jak leży ale na pewno bardziej BO bardziej psychicznie wpierdalaja i ludzie to jedzą hurtowo i potem mamy:
+ niewydolność nerek
+wątroby
+problemy z układem oddechowym
+zatoki rozjebane
+ nadkwasota
I wiele innych…
A najgorsze jest to że przez ten nagły wyrzut mają o wiele gorszy wpływ na serce, bardziej dostaje po pizdzie.
Miejcie swoje rumunskie teorie ze bk sa ok 👌
ale przecież są medyczne ketony np bupropion a przez lata ketonów było dużo więcej.
Większość bk nie przechodzi przez wzgląd na krótki okres działania i szybką chęć na dorzucenie.
Wskaż mi synek gdzie ja napisałem,.że bk sa ok ? Wręcz odwrotnie, to Ty chcesz poctruciu się chemia teux się kolejna chemia.c
wczorajtosieniedzieje pisze:
Nie wierze.
Dyskusja nie obejmowała tego, ze SSRI i beta ketony mają taki sam mechanizm działania bo kompletnie nie mają!!!!! To, że działają w inny sposób na tą samą monoaminę nie znaczy, że to bliźniacze substancje.
W tym momencie nawet nie wiem, czy ty po prostu nie trolujesz, bo to jest już tak głupie, że wyskoczyło poza jakąkolwiek skale.
Ostatni raz Ci odpisuje.
Nie wspominając już o tym poście w którym pierdoliłeś o leczeniu depresji ketonami.
Można Cię wysłuchać raz, drugi, trzeci z grzeczności ale ile można.
częściowo ich działanie się dubluje - ale częściowo i tylko działanie, bo już np okres półtrwania jest zupełnie inny.
wczorajfreezin9moon pisze:
A ta wiedza w ksiazkach to skad sie bierze, powiedzialbys?
Bom ciekaw (XD).
Anieli panscy dyktowali uczonego papirusa, czy tez autor prawde na dnie flaszki badz wiaderka znalazl?

Podrecznikowa wiedza jest pochodna pewnej empirii, m.in ww. badan.
Nawiasem mowiac wyniki badan beda rozne od przyjetej metodologii. Jak w starym dowcipie:

- ile jest 2+2?
- a ile ma byc?

A to dopiero wyniki, gdzie tu jeszcze ich interpretacja.
Miarodajne sa dopiero metaanalizy wielu takich badan.
Pojedynczym udowodnic to mozna wszystko, jw. stosownie do zapotrzebowania.
badanie też jest ważne. Niedawno wyszlo, że coca cola doskonale nawadnia. Tylko, że badanie zrobiono tak, że porównano cole do produktów które gorzej nawdniaja a nie do tych które lepiej.
Btw zawsze się pytałem jak to jest - jak jakieś zioło (rumianek, brahmi czy dziurawiec) wychodzą w badaniach ok to badania są złe a jak SSRI wychodzi ok to badania są ok xD Teraz już wiem. Trzeba mieć kogoś kto sprawdzi takie badanie i powie mi co mam o tym myśleć 😄
Smutne jest tylko to, że jak wychodzi takie coś to od razu zaprzestaje się badań, bo jak zarobić na rumianku albo Szafranie albo dziurawcu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 545 / 136 / 0
@Stteetart
E, z ziol nie ma co kpic. Poszlo takie sobie PST popite meliska, dobrze jest :)

A z ciekawosci - a'propos tego czasu dzialania.
Otoz mam wrazenie, ze takie 3cmc choc samo dzialanie jest stosunkowo krotkie, stabilizuje nastroj na dluzszy okres, powiedzmy ze ok tygodnia spokojnie. Troche jak afterglow MDMA. Coś moze byc na rzeczy twoim zdaniem?
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.