Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Hej 😇 Chciałabym się spytać o ceny nie apteczne leków Rpw, bo chcę wiedzieć czy nie przepłacę, czy nie chcą mnie naciągnąć na kasę na 🖤
Żeby było prościej to pytam o każdy lek z osobna ile kosztuje w danej dawce za 1 opak lub za 3, oraz za ile chodzą recki na te konkretne dawki w ilości 1 lub 3opak. 😅 Możecie też podać jaka jest cena za 1tab lub blist w przypadku medi i oxy 😇

Zestaw o który pytam:
-Medikinet 20mg ir / 30tab - ile za fiz. 1 opak, ile za 3opak?
Ile kosztuje recka na 1 oraz 3opak?
-Xanax 1mg / 30tab
-Elvanse 30 lub 70mg / 30tab
-Tentin 10 lub 20mg / 30tab
-Pregabalina 150 lub 300mg / 56tab
-Oxycontin 80mg / 60tab

P.s długo szukałam, który wątek poboczny jest właściwy by dodać ten post, jeśli znowu popełniłam gafę to proszę drodzy administratoży, odeślijcie mnie tym razem tam gdzie mogę wstawić taki post 🥺🙏🏻
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.