Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12725 / 2463 / 0
To może jeszcze napisz, z jakiego powodu.
  • 2055 / 340 / 0
A29 spadła jakość - były wilgotne ładne tłuste boby teraz jest suche. Dalej dobre, ale lekko się zawiodłem. Jest jeszcze aurora 20%? Albo Bakerstreet od CG? Jak nie to wracam do MAC1 od 420-P
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3497 / 740 / 9
Te fioletowce z aurory są przereklamowane, ani to smaczne, ani przyjemne.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
03 kwietnia 2026jezus_chytrus pisze:
To może jeszcze napisz, z jakiego powodu.
A no z takiego, że lekarz na ostatniej mojej wizycie wpisał mniejszą dawkę i że to jest za wcześnie abym mógł teraz uzyskać nową receptę za 150 zł 👍
  • 12725 / 2463 / 0
To jest sytuacja, którą mogłeś przewidzieć (chyba, że z jakiegoś powodu nie wiedziałeś o mniejszym dawkowaniu) i przygotować sobie historię o tym, że jedziesz do rodziny w Bieszczady na 2 tygodnie, lub wymyśleć ją naprędce w momencie, kiedy usłyszałeś, że jeszcze nie czas na nową. Ew. powiedzieć, że nie wiedziałeś o mniejszym dawkowaniu, cały czas jechałeś na większych dawkach i zwyczajnie już nie masz - jeśli lekarz ma serce, to nie powinien odmówić z adnotację, że w drodze wyjątku i w promocji. Generalnie dążę do tego, że trzeba umieć rozmawiać.
Teraz pozostaje czekać, albo próbować gdzieś indziej.
Swoją drogą klinika, o której piszesz inkasuje 50zł więc skąd się wzięło 150zł?
  • 61 / 2 / 0
50 zł to chyba tylko w aspot się płaci a wszędzie indziej to już drożej
  • 12725 / 2463 / 0
Gość napisał "aspo..." więc zakładam, że właśnie o tą chodzi.
  • 672 / 173 / 0
Lilac Diesel 18% wspaniała kolejna sativa po Sweet Island Skunk od S-Labu. Coś pięknego pod względem leczniczym. Silnie działa na umysł, w ten sposób, że bardzo odcina od wszelkich trosk zmartwień czy problemów. Niezwykle silnie euforyczna odmiana która bardzo wyraźnie winduje humor. Fajna także o dziwo na sen, znów tutaj podobnie jak SIS.
Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał, że diesli muszą wystrzegać się osoby z tendencją do paranoi czy nadmiernego myślenia. Nie zauważyłem żadnego działania tej odmiany w tym kierunku. Odmiana ta z jednej strony jest niezwykle energetyczna, wyraźnie dodaje energii po ciężkim dniu, regeneruje siły, umysł i ciało 100 razy bardziej od redbulla, ale co jest niezwykle ciekawe, można położyć i zwyczajnie zasnąć bez najmniejszych problemów. Brak jakiejkolwiek gonitwy myśli. Można owszem próbować na siłę coś rozkminiać i wkęcać ale marnie to wychodzi gdyż myśli są bardzo spokojnie, klarowne i wyraźnie pokrzepiające. Fajnie widzi się alternatywne ścieżki myśli i rzeczy lecz nie są bynajmniej jakieś niepokojące czy napawające lękiem. Uczucie jest bardzo łagodne, bardzo przyjemne, spokojne i nastrojowe, a gdy się położymy do łóżka to sen przychodzi błyskawicznie. Następnego dnia zupełny brak mgły mózgowej, nie ma też typowej dla sativ nerwowości, zmęczenia, czy zapluszczonych oczu.
Nie wiem jak S-Lab to robią że ich sativy są tak niezwykle łagodne w działaniu, a przy tym mega skuteczne i jakby nie było mocne.
Jak dla mnie niezwykle trafiona odmiana jeśli chodzi o sativy i perfekcyjnie komponuje się z najsilniejszą indyczką Pink Kushem. Nie próbowałem wersji 22%, podejrzewam, że jeszcze większe cudo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.