Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 526 / 135 / 0
to sie przewaznie konczy tak ze przynajmniej przez jakis czas wszystko prawie poza mj idzie po instalacji. no nic, trzymaj sie zasady 1 igla 1 wklucie i nie podawaj stezonych roztworow.
  • 36 / / 0
hej, czy jezeli po przyjeciu majki oralnie (dawki ok. 50-100mg) pojawia mi sie uczucie zatkanego nosa, i taki troche ciezszy oddech, oznacza to ze jestem uczulony na morfine, badz przyjalem za duza dawke? nie bralem majki od 6msc, jestem na programie substytucyjnym (bupra). wczesniej bralem majke oral i IV, nie mialem takiego problemu nigdy. w piatek zamierzam sobie strzelic iv i boje sie ze moge miec jakies uczulenie, mimo ze nigdy tak nie mialem.. krople do nosa z Oksymetazoliną rozwiazuja problem (Sudafed)
  • 1660 / 418 / 2
@cutmyself chcesz laczyc bupre z majka? wtf chlopie agoniste opio z antagonista - to instant skret
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 36 / / 0
@Merx nie lacze bupry z majka. od ostatniej dawki bupry minelo 72h
  • 56 / 6 / 0
W 100% zgadzam sie z @Demis potem to juz bedziesz myslal tylko jak to fajnie by bylo zapodac w ta zyle, na ktora to wczesniej uwagi nie zwracales, nie kwestia jakiegos wejscia, rushu dopaminowego, tylko "strzalu" ( ;) ) euforii wydzielonych endorfin, jaki bedzie wywolany ze wzgledu na zapalenie sie kontrolki na czerwono. Albo po dluzszej przerwie (lub po skrecie) patrzenie na baty i widzenie jak sie ladnie swieca, zauwazenie nowych miejsc wejscia ktorych sie wczesniej nie widzialo. Uzaleznienie od samemgo sposobu przyjecia po prawdzie, calego rytualu, bo dla wielu to jest wlasnie taki pewnego rodzaju rytual i mozg wszystko co sie z tym wiaze laczy z przyjemnoscia, przygotowanie tego wszystkiego, sposob podania, uczucia jak sie igla wbija, jak wchodzi w zyle, no i w koncu przyjecie tego co sie swoimi rekoma przyszykowalo.

@freezin9moon 3-czesciowych uzywalem w glownej mierze, 2-czesciowych tez ale rzadziej. Ekstrakcje robilem i z tych i z tych, roznicy duzej nie zauwazylem, jedynie co to 2-czesciowe lubily czesciej strzelac na sam koniec, co czasami przy przelewaniu na 2 lyzke skutkowac moglo rozlaniem r-r (co zawsze jest smutnmy momentem). Czytajac forum nigdy nie rozumialem czemu wieksi znawcy tematu zawsze pisali, ze "na poczatku uzywane byly 3-czesciowe, teraz tylko i wylacznie 2-czesciowymi mozna, a 3-czesciowe to jedynie przywoluja nostalgie jak to bylo za lepszych czasow". Nwm czy chodzi o to, ze 3-czesciowe (przynajmniej te z ktorymi sie spotykalem) w wiekszosci dziubek po srodku mialy, a 2-czesciowe (te z ktorymi sie spotykalem) mialy dziubek blizej jednej ze stron, przez co jak jakas zylka byla nie az tak gleboko to latwiej bylo wejsc pod mniejszym katem, nie mam pojecia czy to jest powodem, jak ktos wie to z checia sie dowiem. A czemu pytasz o 2-/3-czesciowe?
To fakt, w takiej sytuacji lycha odpada, chociaz przy trzesacych sie lapach to w teorii i podanie shot'a zalecane tez nie jest, no ale wiadomo jak to w praktyce.
Kojarze ten sposob, duzo zachodu (pewnie nie az tak duzo jak ma sie sposob opanowany) no i jak z taka podstawowa przerobka mam problem to obawiam sie, ze z ta o ktorej piszesz to dopiero bylyby fikolki... ehhh, trzeba bylo pojsc i chemie studiowac to bym esktrakcje robil jak krol :D

@Grzejnik800 ... Specjalnie dla ciebie, szerszy cytat latwiej bedzie zrozumiec - "jak bedzie np. 5ml na lyzce do zaciagniecia to ZAWSZE zaciagne 4ml, a 1ml zostanie, do ktorego to zaciagniecia musze uzyc kolejnego kawalka filtra. Jak bedzie 7ml to zawsze zaciagne 5ml, a 2ml zostana, itd." - Za pierwszym razem jak zaciagam zawsze zaciagne 4ml jak na lyzce jest 5ml do zaciagniecia i zostaje 1ml na kolejne zaciagniecie/filtrowanie, jak jest 7ml do zaciagniecia to po pierwszym zaciagnieciu zawsze uda mi sie zaciagnac 5ml, a 2ml zostana do zaciagniecia za drugim razem. Mam nadzieje, ze juz jasniej.
  • 36 / / 0
czy podczas przyjmowania buprenorfiny tolerka na morfinę wzrasta/spada? od 4 miesiecy jestem na buprenorfinie, minelo pare dni od ostatniej dawki bupry, i w piatek chce podac majke i.v stad rodzi sie moje pytanie - czy brac pod uwage tolerancje przed przejsciem na substytucje, czy bezpieczniej bedzie podac mniejsza ilosc?
  • 526 / 135 / 0
@BlackMalt chodzilo o wykluczenie ewentualnosci rozszczelnienia, ale to bardzo malo prawdopodobne wytlumaczenie tych babelkow by bylo.

oczywiscie do jakiegokolwiek filtrowania lepsze 3cz z ww powodu.

a wspomniany kat wklucia, hm, nie wiem, nie zastanawialem sie nigdy nad tym, moze cos w tym jest, jak komus niewygodnie uzywac dluzszych igiel i musi miec krotka to faktycznie dziubek na obrzezach robi roznice. pozdr.
  • 1 / / 0
Cześć mam pytanie, przede mną strasznie ciężka i praktycznie niemożliwa droga do apteki, została mi ostatnia igła ale jest zatkana Bo nie wyplukalam jej po ostatnim razie. Czy istnieje jakiś sposób żeby ją sterylnie odetkać? Naprawdę jestem w podbramkowej sytuacji, nie nazywajcie mnie brudnym ćpunem Bo zawsze dbam o higienę swojego sprzętu i czystość z nim związana. To mój pierwszy taki przypadek i błagam o jakieś domowe sposoby, jestem unieruchomiona aktualnie po wypadku I nie mam jak zejść do apteki, nikt że znajomych też mi jej nie kupi. Proszę o pomoc i rady, z góry dziękuję.
  • 526 / 135 / 0
przeplukac kilkukrotnie wrzatkiem. nic lepszego nie wymyslisz.
  • 46 / 17 / 0
Dodatkowo oczywiście przepuszczenie przez tą igłę i "polanie" całej igły spirytusem salicylowym najlepiej lub innym alkoholem. Potem wiadomo płukanie i oczyszczenie znowu przez polanie ciepłą wodą i można walnąć dwa razy jedną.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.