Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1065 / 277 / 0
@Dexter9132

Są na to leki, przejdź się do lekarza i opowiedz szczerze o problemie, tylko sobie dobierz kogoś z doświadczeniem w uzależnieniach, żeby potem nie robił wielkich oczu xD
  • 0 / / 0
Pomocy, szykowałam się do iv w pachwinę i nowiutenka igle wyjmuje, nakladam, przygotowuje sie do strzalu ale dociskam do skory i nic, jak y byla tepa. I ja debilka zamiast zmienic miejsce, kąt czy cokolwiek (teraz wydaje mi sie że ta ostra cześć byla w miejscu gdzie skora szla do gory wiec "dziurka" probowalam sie wbic), przycisnelam mocniej i mocniej i wbilam sie na prawie cala igle do środka... Byl lekki bol ale nic nadzwyczajnego (ale tez po helu bylam), ale bardzo zaczela bolec mnie noga tzn udo w okolicach miejsc wklucia i niżej. Więc stwierdzilam że musialam tym gwaltowanym wbiciem ukluc się w mięsień, ew ścięgno, ale raczej wydaje mi sie że to mięsień bo pomaga gdy masuje delikatnie przy okazji rozgrzewając. A tez mysle że to mięsień bo bol rozchodzi sie tak jakby na jednym wloknie mięśnia w dół i gdzieś w drugiej połowie uda zanika. Boli tak samo leżąc jak i stojąc.
Co robic w takiej sytuacji? Masowac? Czym smarować, maść z ibuprofenem? Jak dlugo to moze boleć i czy jest to cos poważnego?

scalono ~ kwik

Po nocy zadna gulka nie wyskoczyla, ból jest wyczuwalny tylko przy ruchu i to też duzo duzo slabszy niz byl więc problem raczej zażegnany:) Nikogo nie zachecam do klucia sie w pachwine ale jak juz to robicie to wbijajcie bardzo powoli i nie przebijajcie sie przez miejsca, które bolą i stawiają opór, tyle ode mnie, pozdrawiam wszystkich narkusków :*

na następny raz użyj funkcji "edytuj" ;*
  • 52 / 6 / 6
@Blahblah98 Przy podaniu w pachwinę mimo wszystko zawsze przebijasz mięsień. Przecież, żeby dobrać się do żyły udowej musisz najpierw przebić jego dobre parę cm. W twoim przypadku spowodowałaś wypływ płynu w tkance a, że w trójkącie udowym mało jest miejsca na płyn to przy przebiciu żyły albo przy podaniu poza naczynie zawsze pojawi się ból. Będzie boleć niezależnie od pozycji ew. ból nasili się przy ruchu bo wtedy kurczą się mięśnie. Domyślam się też, że ból maleje przy rozluźnieniu mięśnia. (np. przy wspomnianym przez ciebie masażu.) Na logikę wtedy umożliwiasz to, żeby płyn był w mniejszej koncentracji w tkankach. Nie będzie boleć długo, pozwól się wchłonąć krwi/wysiękowi/roztworowi i za parę dni zapomnisz o sytuacji. (o ile nie dojdzie do zakażenia ale na to szansa jest mała i nie życzę ci tego.)
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.