Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 5290 / 948 / 0
Staż mam podobny ale już mi bliżej do 40 niż 30 .
Jak zacząłem to już miałem wykształcenie i prace w zawodzie - całkiem nieźle płatna
Przez ćpanie niedokonczylem płatnych studiów zaocznych tj byłem podczas pisania pracy magisterskiej i wpadłem w taki cug że odłożyłem to na bok
Minęły lata
A teraz każda myśl o powrocie i dokończeniu powoduje kurewskie wyrzuty sumienia i ból
Musiałem się zdegradować do pracownika fizycznego za najnizsze i nie mogę wyskoczyć wyżej bo brak motywacji i sił .
Kondycja też słaba . Regeneracja mięśni - jak się przerobie na tygodniu to w poniedziałek jestem jeszcze nie w formie
Jak pójdę w pon to już jestem zmęczony jakby był już koniec tygodnia i
Jestem jak niewolnik systemu który nie ma energii by zdjąć kajdany i stać się wolnym na wielu płaszczyznach
Zycie po pracy przypomina wegetację. Nie mam na nic siły

Słyszałem, że nawet nie cpajacy tak mają ale ja nikogo takiego nie znam
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 485 / 129 / 0
Wykluczasz z tego grona (tylko) alkoholików?
  • 0 / / 0
Tylko tyle że czuje jak by mnie ludzie nie rozumieli....
  • 5290 / 948 / 0
17 marca 2026freezin9moon pisze:
Wykluczasz z tego grona (tylko) alkoholików?
Nie . Osoby z depresją I innymi schorzeniami natury psych też biorę pod uwagę.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.