- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Przy tak znośnej tolerancji, nie byłoby Ci lepiej ogarnąć jakiejś fajnej benzodiazepiny w szkle?
Jeśli marzysz jednak już o totalnej, niepowtarzalnej błogości to polecam Świętą Trójcę: Najpierwsz wrzuć karizoprodol ( u mnie jedna tabletka ma 350 mg substancji czynnej - więc na początek raczej nie więcej niż dwie/trzy zawsze lepiej wybadać reakcję organizmu niż się pote ździwić)
Następnie dorzucasz sobie powiedzmy te 40 mg nitrazepmu/diazepamu (moje ulubione benzo, aczkolwiek ilości oraz drogi podania dowolne - obecnie nie dysponuję szkłem), ale gdy to już się załaduje to UWIERZ MI, POCZUJESZ. Wtedy pozostaje jedynie trafić w kabel. Ja używam H, bo do M mam słaby dostęp tutaj, gdzie mieszkam.
Oczywiście system podawania dowolny. Gdybym miał opcje to sam najpierw zjadłbym 3/4 x tabletek kazipradolu, a po jakiś powiedzmy 45 minutach - strzeliłbym farmaceutycznego helu (tak - w spisie leków w UK, H figuruje jako lek dopuszczony do obrotu - obrotu szpitalnego oczywiście głowie w opiece paliatywnej i tyko w wyjątkowych), wymieszanego w pompie razem z midaze/diszepamemzzz
Ech, rozmarzyłem się
Pozdrawiam Kochani moi, dbajcie tam o siebie!
To, że hel jest lekiem a granicą - żadna nowość, ale ja od opio staram się stronić.
Midazolam mnie nie satysfakcjonuje a mixowałam go z majką, poza rozkurwionym łbem i blackoutem raczej nic fajnego.
Może faktycznie polowanie na benzo w szkle, albo robienie roztworu jest dobrym pomysłem, ale robienie go na etanolu mi się nie uśmiecha heh.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.