Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 550 / 21 / 0
Ja uważam , że SSRI wyraźnie wplywa na działanie większości narkotyków i osłabia lub spłaszcza doznania. Zgodzę się z @tosieniedzieje. Tak jak robi to z emocjami tak i spłaszcza faze po narkotykach. Mam porównanie z i bez SSRI. Również przy dragach dopaminowych typowo czuję, że to jest inne działanie, bardziej płaskie i ten układ nagrody jest mniej wrażliwy, może pomijając opio, jeśli dobrze pamiętam to działają tak samo dobrze. @slodkapszczolka GBL działa na układ GABA, który ma złożony wpływ na dopaminę, a także bezpośrednio wpływa na układ serotoninowy. To, w połączeniu z SSRI może znacząco zmieniać odczuwaną euforię.
Ostatnio zmieniony 08 marca 2026 przez kwasiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 287 / 68 / 0
Bardzo trafne uwagi, z wieloma się całkowicie zgadzam, nie żebym się tak znał ale serio nie ma się czego czepić z jasnego przekazu bardzo trafnego.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 5873 / 1213 / 43
Fakt. Wiele razy zdarzyło mi się płakać i wyć po gieblu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 287 / 68 / 0
O to ciekawe a na jakim miejscu w śród swoich wszystkich przetestowanych substancji umieścił być właśnie GBL lub GHB bo właśnie tylko o ten środek kieruje pytanie 4 diol to wiadomo...
and its going to suck.
  • 5873 / 1213 / 43
Na pierwszym obok alko i kanna.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 287 / 68 / 0
Tez to lubię. Nie ma to jak 1,5 ml Gl'a albo 2 GHB do akompaniamntu numer 3 dla mnie ever na Dupki j do ekranu nie ma lepiej
and its going to suck.
  • 292 / 38 / 0
Po jakim czasie od zażycia 40mg diazepamu + 2ml BDO + 50mg prometazyny + 390 kody mogę spokojnie napić się pełnej dawki BDO solo? 8 godzin styknie?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 550 / 21 / 0
@slodkapszczolka diazepam działa 12-24h ma długi okres półtrwania t1/2 od 20 do 100h, po 8h w organizmie jest nadal okolo 90% dawki, prometazyna działa 6-12h t1/2 10-19h po 8 h działa 60-70% dawki,po 8h metabolity resztki kody mogą jeszcze działać. Co do odpowiedzi na pytanie kiedy mogę spokojnie wypić ja nie odpowiem, nie biorę za to odpowiedzialności ale może pomoże zestawienie.
  • 5288 / 948 / 0
Jak przychodzi wiosna to wątek GBL/GHB się budzi do życia.
Każdy znów chce poczuć to wykręcanie karku oglądając się za spódniczkami 🫠😀
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 292 / 38 / 0
@tosieniedzieje
@kwasiarz
@PolskiLen

Przepraszam was za moje dyrdymały i jednocześnie chce przyznać wam rację. W ramach eksperymentu jakiś tydzień temu odstawiłem SSRI, z innych antydepów wrzuciłem tylko 2-3 razy mirtazapine na sen, i dzisiaj w pracy polałem sobie 2ml BDO (śmiesznie niska dawka dla mnie nawet bez SSRI), po prostu zauważyłem, że takie małe dawki BDO w energetyku znacznie zwiększają moją produktywność po ciężkiej nocy, jednocześnie bez działania narkotycznego. Jakież było moje zdziwienie gdy poczułem lekką fazke z lekką euforią xD Myślę, że jeszcze z tydzień i 2,7ml będzie wystrzeliwało mnie z butów %-D
Na ten moment wolę utrzymać zapasik jeszcze jakichś 220ml na moment gdy znowu będzie działało prawidłowo haha

Wieczorkiem zarzuciłem kode i też jest sporo więcej euforii hehe

Powiecie pewnie że rzucanie leków żeby ćpać jest głupotą, fakt, ale co ciekawe nie odczuwam przynajmniej na razie żadnego nawrotu choroby. Mam wrażenie, że bardziej pomogła mi praca nad samym sobą, oraz zmiana sytuacji życiowej (od niewolnika w gastro do programisty).
Chociaż nie wykluczam że leki pomogły i pozwoliły mi zacząć pracę nad sobą.

Edit: Dodam jeszcze, że zauważyłem iż SSRI spowodowało u mnie ogólne "wypłaszczenie" na emocje, gdy ktoś żalił mi się z tragedii życiowej moja reakcja często była wymuszona przez to, że "no przecież trzeba się zachować" i ograniczała się do bezdusznego "no no przejebane, współczuję". Więc chyba mieliście sporo racji, ale poprowadzę eksperyment jeszcze jakiś czas, być może przyjemność z dragów powróci, a jeszcze większe BYĆ MOŻE okaże się, że dalsza farmakoterapia rzeczywiście nie jest mi już potrzebna xD
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.