Gdy pierwszy raz spróbowałem "skuna" z Holandii (dawno temu), to też miałem totalne odrealnienie, lagi w widzeniu i ogólnie nie wiem, jak zdołałem wrócić do domu, a to było w innym mieście.
Osobiście spotkałem się tylko z pryskaniem wodą, ale to przy większych transakcjach. Od dawna już nie mam zielonego pojęcia, co teraz jest w obrocie.
01 marca 2026agniesia532 pisze: ostatni raz kiedy jaralam zioło zajaralam blinkera od koleżanki i czułam się jakbym nie była w swoim ciele i miałam okropny efekt odrealnienia widziałam również w klatkach i wmawiałam sobie różne schizy od tamtej pory tego nie dotknęłam.
Śmiało mogę nazwać to jako najgorszy stan jaki przeżyłem w życiu. Pomijając już fakt, że samo kilkukrotne zajaranie "na próbę, bo może teraz poczilluje" zostawiło mi derealizacje, która trwa już 15 lat.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.