Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 12715 / 2460 / 0
Jak ktoś zaczyna, to wystarczy pierwsze z brzegu mocne (naturalne) palenie, albo słabszy dzień i można się bardzo zdziwić.
Gdy pierwszy raz spróbowałem "skuna" z Holandii (dawno temu), to też miałem totalne odrealnienie, lagi w widzeniu i ogólnie nie wiem, jak zdołałem wrócić do domu, a to było w innym mieście.
Osobiście spotkałem się tylko z pryskaniem wodą, ale to przy większych transakcjach. Od dawna już nie mam zielonego pojęcia, co teraz jest w obrocie.
  • 309 / 36 / 0
01 marca 2026agniesia532 pisze:
ostatni raz kiedy jaralam zioło zajaralam blinkera od koleżanki i czułam się jakbym nie była w swoim ciele i miałam okropny efekt odrealnienia widziałam również w klatkach i wmawiałam sobie różne schizy od tamtej pory tego nie dotknęłam.
Miałem to za każdym podejściem do zioła, nigdy nie rozumiałem co w tym przyjemnego, nawet po jednym machu wjeżdzała ta okropna nagła turbo derealizacja i efekt klatek. Jakby świadomość gasła i odnawiała się co 2-3 sekundy non stop przez 2-3 godziny. Męczarnia straszna, zawsze zazdrościłem ludziom, którzy potrafią po tym czillować. Wie ktoś co może być nie tak, że u części osób wjeżdża tak nie przyjemna faza?

Śmiało mogę nazwać to jako najgorszy stan jaki przeżyłem w życiu. Pomijając już fakt, że samo kilkukrotne zajaranie "na próbę, bo może teraz poczilluje" zostawiło mi derealizacje, która trwa już 15 lat.
  • 2960 / 250 / 0
To na pewno było zioło a nie jakaś maczana czy coś ? Po ziole to nawet jak się człowiek przejara to nie ma takich efektów, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem a znałem osoby co bardzo dużo paliły i nigdy chyba nie miały czegoś takiego. Sam sporo przejarałem (i czasami przejarałem się) i też nie uświadczyłem po ziole czegoś takiego, ale po maczanach już tak.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 2133 / 267 / 0
@Amunicja nasuwa mi się stare powiedzenie złe paliłeś %-D %-D
  • 2960 / 250 / 0
@nCuX weź rozwiń, bo nie znam. Może akurat się przyda taka wiedza.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 12715 / 2460 / 0
Chodzi chyba o to, że wystarczy początkującemu dać mocne palenie, a skutki mogą być tego typu, jak wyżej opisywane. Nie musi być niczym zanieczyszczane.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.