Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 259 / 87 / 0
@melkaferelka kolega wyżej dobrze napisał, jeśli wystąpił jeden atak tzn że masz podwyższone ryzyko wystąpienia kolejnych. Ale jeśli pokusa będzie zbyt silna to pamiętaj o kilku zasadach które pozwolą nieco zminimalizować (ale nie wyeliminować całkiem!) szanse na drgawki: nie bierz kiedy jesteś niewyspana, głodna, odwodniona, nie bierz jednorazowo więcej jak 300mg, nie wal w ciągach, nie stosuj z innymi substancjami obniżającymi próg drgawkowy. Najlepiej też rozbijaj dawkę na kilka mniejszych i bierz co 10-15 minut zamiast wszystkiego naraz. Ewentualnie łyknij benzo i miej spokój, ale znowu tu uwaga na uzależnienie krzyżowe.

Chociaż według mnie najlepsze co możesz zrobić to wyjebać tę butlę do kosza. tramadol to syf, zarówno rekreacyjnie jak i leczniczo i dziwi mnie popularność tej substancji kiedy istnieje lepsza alternatywa w postaci DHC.
  • 5852 / 1212 / 43
wczorajmelkaferelka pisze:
hello moi drodzy, rok temu przesadziłam z Tramalem i dostalam drgawek wiadomo karetka itp. nie wiem ile to wtedy było ale jakoś w ciągu doby to moze 900-1000mg. no i mam teraz krople Tramalu 100mg chce wziąć tak z 200-300mg ale trochę się boje po ostatnim że moze mam teraz predyspozycje do drgawek czy coś xd co myślicie?
A ja myślę, że powinnaś się lepiej uczyć.
Ile masz lat dziewczynko ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 8 / / 0
Siemanko! Miałem krótki okres brania co około 2 dzień oxy, około 40-80mg sniffem lub 80-160mg p.o. dziennie, zazwyczaj zapijane sokiem grejpfrutowym. Od miesiąca i jakichś niecałych dwóch tygodni nie biorę nic z opio. Myślicie, że tramal da teraz radę porobić? Przynajmniej w takiej dawce żeby nie dostać padaki? Dodam, że nigdy opio nie brałem w jakimś dłuższym ciągu, bez problemu zawsze mówiłem basta, brak jakichkolwiek objawów odstawiennych, zwyczajnie biorę przy urlopach i dłuższych wolnych.

I czy grejpfrut podbija działania Tramalu?
  • 5852 / 1212 / 43
Nie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.