Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 734 / 123 / 0
@Sebix420 nie, to nie jest dziwne.
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 20 / 1 / 0
Hej, nie wiem czy dobry wątek i czy spójnie napisane, ale chce się dowiedzieć czy była to psychoza jako, że byłam świadoma że to co się dzieje to halucynacje po zbyt dużej dawce i braku snu zaledwie 2 dni, ale raczej się nie zdarza zarywać nocki. Dobra więc napocząku było niegroźnie, bo jedynie falujacy obraz, ale potem zaczęły pojawiać się kosmiczne kropki potem czarne na ścianach delirium pająki , litery w książce odlatywały, na telefonie litery podwójne, spowolniona mowa, raz na jakiś czas odrywało mnie od rzeczywistości miałam wraże że na kilka godzin a tak na 5 min kilka razy nie wiem czy wtedy spałam czy co ogl czas płynął bardzo wolno. Wyszłam z psem w Iesie widziałam jakieś postacie, których niby wiedziałam że nie ma, ale pojawiały się co chwile. Nie dokładłam dawki odkąd się zaczęły halucynacje, a trwało to kilkanaście godzin
  • 52 / 9 / 0
@lotus62 tak, to była psychoza amfetaminowa
  • 734 / 123 / 0
@lotus62 jak masz małą tolerancję na stymulanty, to po odstawieniu łatwo o psychozę, o rożnym nasileniu. Spróbuj to jakoś przetrwać, odespać.
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 76 / 7 / 0
O ile uwaźam że neuroleptyków powinno sie unikać to jeśli po 24-48 godzinach po odstawieniu fugi dalej utrzymuje sie psychoza, spróbować sie powinno 5—7.5 mg aripiprazolu(abilify)
Nie wpływa na prolaktyne ten neuroleptyk
Bezpośrednio ze stimami sie nie powinno mieszać
Ale zdarzało mi sie podczas ciągów mieszanych np 4 dni4mmc, potem 2 tygodnie amfetaminy różne w dużych dawkach to gdy czułem już uciążliwe objawy takie lekko psychotyczne(zawsze wiedziałem że to wkręty, nie brałem tego na poważnie) ale wtedy na noc wrzucałem 5 mg aripiprazolu i stabilizowało mi to głowe na tyle że mogłem pracować itd i dalej kontynuowałem branie stymulantów
5mg abilify osłabia działanie amfetaminy tylko przez pierwsze 5-7 godzin, potem feta działa normalnie, a czasami nawet mocniej tak szczerze, i to nie tylko ja zauważyłem. Małe dawki abilify jakby regulują dopamine i czasem nawet ciut ją podkręcają. Powyżej 10mg abilify amfetamina może działać słabiej
I mieć w pogotowiu biperyden(akineton) bo czasami abilify przez pierwsze kilka dni może powodować akatyzje
MÓWIE O SWOIM DOŚWIADCZENIU, TO ŻE MI ABILIFY 5MG Z amfetaminą NIGDY NIE ZASZKODZIŁO, TO NIE ZNACZY ŻE KOMUŚ INNEMU NIE MOŻE ZASZKODZIĆ
Lurazydon też to podobno takie jakby nowocześniejsze abilify, ale w tym wypadku nie wiem jakie dawki
Unikać neuroleptyków typu olanzapina; rysperydon zdecydowanie
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.