Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 744 / 129 / 0
@Sebix420 nie, to nie jest dziwne.
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 22 / 1 / 0
Hej, nie wiem czy dobry wątek i czy spójnie napisane, ale chce się dowiedzieć czy była to psychoza jako, że byłam świadoma że to co się dzieje to halucynacje po zbyt dużej dawce i braku snu zaledwie 2 dni, ale raczej się nie zdarza zarywać nocki. Dobra więc napocząku było niegroźnie, bo jedynie falujacy obraz, ale potem zaczęły pojawiać się kosmiczne kropki potem czarne na ścianach delirium pająki , litery w książce odlatywały, na telefonie litery podwójne, spowolniona mowa, raz na jakiś czas odrywało mnie od rzeczywistości miałam wraże że na kilka godzin a tak na 5 min kilka razy nie wiem czy wtedy spałam czy co ogl czas płynął bardzo wolno. Wyszłam z psem w Iesie widziałam jakieś postacie, których niby wiedziałam że nie ma, ale pojawiały się co chwile. Nie dokładłam dawki odkąd się zaczęły halucynacje, a trwało to kilkanaście godzin
  • 52 / 10 / 0
@lotus62 tak, to była psychoza amfetaminowa
  • 744 / 129 / 0
@lotus62 jak masz małą tolerancję na stymulanty, to po odstawieniu łatwo o psychozę, o rożnym nasileniu. Spróbuj to jakoś przetrwać, odespać.
  • 77 / 8 / 0
O ile uwaźam że neuroleptyków powinno sie unikać to jeśli po 24-48 godzinach po odstawieniu fugi dalej utrzymuje sie psychoza, spróbować sie powinno 5—7.5 mg aripiprazolu(abilify)
Nie wpływa na prolaktyne ten neuroleptyk
Bezpośrednio ze stimami sie nie powinno mieszać
Ale zdarzało mi sie podczas ciągów mieszanych np 4 dni4mmc, potem 2 tygodnie amfetaminy różne w dużych dawkach to gdy czułem już uciążliwe objawy takie lekko psychotyczne(zawsze wiedziałem że to wkręty, nie brałem tego na poważnie) ale wtedy na noc wrzucałem 5 mg aripiprazolu i stabilizowało mi to głowe na tyle że mogłem pracować itd i dalej kontynuowałem branie stymulantów
5mg abilify osłabia działanie amfetaminy tylko przez pierwsze 5-7 godzin, potem feta działa normalnie, a czasami nawet mocniej tak szczerze, i to nie tylko ja zauważyłem. Małe dawki abilify jakby regulują dopamine i czasem nawet ciut ją podkręcają. Powyżej 10mg abilify amfetamina może działać słabiej
I mieć w pogotowiu biperyden(akineton) bo czasami abilify przez pierwsze kilka dni może powodować akatyzje
MÓWIE O SWOIM DOŚWIADCZENIU, TO ŻE MI ABILIFY 5MG Z amfetaminą NIGDY NIE ZASZKODZIŁO, TO NIE ZNACZY ŻE KOMUŚ INNEMU NIE MOŻE ZASZKODZIĆ
Lurazydon też to podobno takie jakby nowocześniejsze abilify, ale w tym wypadku nie wiem jakie dawki
Unikać neuroleptyków typu olanzapina; rysperydon zdecydowanie
  • 22 / 1 / 0
@PowaznyRozwazny3322 Nie wpadłabym szczerze, że nuropleptyki mogą pomóc mam jedynie kwetiapine 5mg mogłaby zadziałać jak wspomniany przez ciebie abilifiy? Psychoze udało się przerwać benzodiazepiną(alprazolam) na kilkanaście godzin snu pozwolił, z wybudzeniami i również zaburzone poczucie czasu trwało, ale już bez odrealnienia. Jednak pomimo tak długiego czasu halucynacje były dalej delikatnie odczuwalne kolejnego dnia w postaci delikatnie falującego obrazu no już normalne funkcjonowanie, jednak obawiam się że kolejna dawka już kontrolowana spowoduje nawrót
  • 77 / 8 / 0
@lotus62 Wątpie w to aby kwetiapina mogła zadziałać jak abilify/lurazydon w tych kwestiach
Np okres poltrwania kwetiapiny to jakies 6-7 godzin a abilify z 30 godzin
To zupelnie inne leki
Aripiprazol(abilify) 5mg łatwo dostaniesz od lekarza na recepte np na atypową depresje
  • 744 / 129 / 0
Ja trzymam kwetę jako lek ostatniego ratunku jak nie mogę zasnąć, z różnych powodów. Jak byłam młodsza stosowałam po stimach żeby mnie szybciutko odcięło, ale nie jest to generalnie najlepszy pomysł i jak trochę o tym poczytałam to stwierdziłam że kweta na sen po stimach to już jest absolutna ostateczność. Na psychozę stricte nie pomaga, bo ona po prostu wyłącza korki i wycina do spania - szybko i solidnie. Tylko kwestia żeby się po takim mixie przez przypadek nie przekręcić albo nie dostać jeszcze większej psychozy jak wystąpią skutki uboczne w połączeniu z amfetaminą.
Na psychozy najlepsze są benzo. To leki przeciwlękowe i przeciwdrgawkowe, do tego przez właściwości uspokajające łatwiej pozwolą Ci zasnąć. Pewnie bym celowała w jakieś niskie dawki alpry jak nie masz doświadczenia z tą substancją. alprazolam jest bardzo mocnym lekiem, uzależnia szybko i mocno - psychicznie i fizycznie, więc na dłuższą metę będziesz w jeszcze gorszym położeniu.
Generalnie to z psychozą amfetaminową jest tak, że dużo zależy jakie dawki i jak długo brałeś - im dłużej i więcej tym gorsza psychoza może wystąpić. Takie są skutki brania narkotyków, pay day tak zwany ;)
Nie wpierdalaj za dużo alpry, spróbuj sam wytrzymać jak najdłużej, dobrze wiesz, że to tylko w Twojej głowie i ci przejdzie.
  • 22 / 1 / 0
@mmigotka Nie miałam pojęcia że łączenie kwetiapiny ze stimami może być niebezpieczne, lekarz ostatnio przepisał kwetiapine i metylofenidat, łączyć nie łączyłam, bo kwetiamina jedynie usypia. Zdarzało się brać alpre gdy tylko chciałam zasnąć już by nie zarywać nocki, bo kweta zbyt bardzo efekt "zombie " na następny dzień, no głupota, ale skutecznie i nie na tyle długo by się uzależnić raczej. Może pregabalina by zamiast alpry no już głupoty pisze, brak wiedzy której tu mnóstwo. Wyżej wspominany arpiprazol dopiero po zmianie lekarza szansa.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.