Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Natomiast jeśli nie robisz wyskokow to polecam po prostu nie brać pregabaliny na noc, zazwyczaj przepisują lekarze 2x75mg lub 2x150mg rano i wieczorem, jesli nie chcesz zaburzać swojego snu to zmień system na swój i bierz tylko całą swoją dawkę rano. Np 150mg lub 300mg rano i nie nadużywaj tego leku bo to się zawsze tak samo kończy że ten efekt wow po dawkach rekreacyjnych szybko zanika, tolerancja rośnie i zaczyna się kombinować biorąc coraz więcej a z czasem to już nawet dawki 1000+ nie dają porzadanego efektu a problemy się nawarstwiają jak wjedzie już uzależnienie to ja pierwszy raz przezylem ciężko odstawkę 600mg cole turkey, opisywałem to już nie raz brałem prege pół roku a nagle postanowili mi ją odstawić, efekt był taki że siedzialem tydzień na kiblu z biegunka, nie spałem ze 3 noce mimo podawania jakichś neuroleptykow i ogólnie nie miałem w ogóle siły a lęki i niepokój utrzymywały się cały czas przez ponad tydzień.
Szkoda, że jest tak nadużywana, iż pewnie za parę lat stanie się różowym rarytasem.
Zresztą co ja tu wypisuję, sam kocham jej mix z baklofenem. Dawki baklofenu to 200mg+ a pregaby 1g ++. Parę razy w roku można sobie dodać kosmicznej energii i takiej samej kasacji zwojów, heh.
Próbowałeś też leki SSRI/SNRI jeśli chodzi o lęk i fobie społeczną (wiem że mogą właśnie pobudzać ale może by na to pomogły). Benzodiazepin nie zalecam ci brać ani nie sugeruję, ponieważ one tymbardziej mogą uzależniać.
Jeśli chodzi o uzależnienie od pregabaliny jeśli będziesz sie trzymać dawkowania i nie będziesz brać dawek żeby się "ućpać" ryzyko uzależnienia nie jest wysokie.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.