Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Jak z tym sobie poradzić? Na dłuższą metę tak się nie da żyć, sen koreluje ze sprawnością intelektualną, w mojej pracy nie mogę sobie pozwolić na słabą
  • 5012 / 886 / 0
Jak robisz wyskoki rekreacyjne to nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, sam się z tym borykam i muszę jakoś żyć a jest to przejebane, antidotum nie znaleziono, nawet setka kwetiapiny nie pomaga by sen był lepszej jakości. Muszę z tym skończyc, wczoraj i dziś znów zaliczyłem lot na 1500mg i dobrze porobiło a jutro jak już wezmę tylko 2x150mg to wiem że czeka mnie to co zawsze czyli dojezdza straszna anhedonia, nie ma ochoty nawet wstać z łóżka czy pograć na konsoli, nawet jak odpale tv to mnie wkurwia wolę leżeć bez bodźców i tylko myśleć jak to nie jest chujowo.

Natomiast jeśli nie robisz wyskokow to polecam po prostu nie brać pregabaliny na noc, zazwyczaj przepisują lekarze 2x75mg lub 2x150mg rano i wieczorem, jesli nie chcesz zaburzać swojego snu to zmień system na swój i bierz tylko całą swoją dawkę rano. Np 150mg lub 300mg rano i nie nadużywaj tego leku bo to się zawsze tak samo kończy że ten efekt wow po dawkach rekreacyjnych szybko zanika, tolerancja rośnie i zaczyna się kombinować biorąc coraz więcej a z czasem to już nawet dawki 1000+ nie dają porzadanego efektu a problemy się nawarstwiają jak wjedzie już uzależnienie to ja pierwszy raz przezylem ciężko odstawkę 600mg cole turkey, opisywałem to już nie raz brałem prege pół roku a nagle postanowili mi ją odstawić, efekt był taki że siedzialem tydzień na kiblu z biegunka, nie spałem ze 3 noce mimo podawania jakichś neuroleptykow i ogólnie nie miałem w ogóle siły a lęki i niepokój utrzymywały się cały czas przez ponad tydzień.
  • 3 / / 0
Nie biorę pręgi na noc. Nie leczę się nią. Robię tylko wyskoki weekendowi. Poza weekendami grzecznie tydzień spędzam.
  • 2047 / 336 / 0
Chłopie jak ty miałeś wcześniej już lęki, to gaba masz rozj3bane od benzodiazepin. Kanały wapnoiwe też sobie spaliłeś dawkami 1g+ tyle razy, a to bardzo słaby duet, nie sądzę że to będzie powrót do stanu sprzed. Mózg do wymiany ogólnie. Jak waliłeś takie dawki długo (1 miesiąc+) strat (typu kardiologicznych) może być dużo więcej. Ziomek dawkami 600-900 kilka mies nerki sobie rozjebał będzie dializowany.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3 / / 0
Pregabalinka (pominę inne świetnie dobrane korki) się u mnie sprawdziła przy odstawcę benzo-szatana.
Szkoda, że jest tak nadużywana, iż pewnie za parę lat stanie się różowym rarytasem.
Zresztą co ja tu wypisuję, sam kocham jej mix z baklofenem. Dawki baklofenu to 200mg+ a pregaby 1g ++. Parę razy w roku można sobie dodać kosmicznej energii i takiej samej kasacji zwojów, heh.
noor - rejestracja w 2008
  • 1 / / 0
Hej, chce się leczyć tą pregabaliną, ale boje się o uzależnienie, biorę dawke 150mg rano. Nie odczuwam żadnego uspokojenia itd. Jestem osobą w spektrum i strasznie jest mi ciężko w biurze z innymi. 300Mg to dużo? Może jakiś inny lek na takie przebodźcowanie i fobie społeczną?
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2026 przez promyx, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 50 / 8 / 0
@promyx zależy dla kogo, dawki pregabaliny terapeutyczne są do 600mg na dobę. Dziwne że nie czułeś żadnej różnicy po innych dawkach, nadużywałeś lub ogólnie używałeś kiedykolwiek w życiu jakiś innych substancji?
Próbowałeś też leki SSRI/SNRI jeśli chodzi o lęk i fobie społeczną (wiem że mogą właśnie pobudzać ale może by na to pomogły). Benzodiazepin nie zalecam ci brać ani nie sugeruję, ponieważ one tymbardziej mogą uzależniać.

Jeśli chodzi o uzależnienie od pregabaliny jeśli będziesz sie trzymać dawkowania i nie będziesz brać dawek żeby się "ućpać" ryzyko uzależnienia nie jest wysokie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.