Ja próbowałem dostać receptę od kilku neurologów i żaden nie chciał przepisać ani standardowego opakowania, ani typowo pod LDN.
Niestety moje próby zakupu od jakichś typów deklarujących, że sprzedają le ki z polskich ogłoszeń okazały się oszustwem.
Ale z tego co spróbowałem wyszukać to rzeczywiście kierunkiem docelowym tutaj będzie psychiatra.
Masz jakieś kwity na to czy tak po prostu chcesz zdobyć? Jak z kwitem zawsze możesz popytać lekarzy choćby na znanym serwisie zaczynającym się na ostatnią literke alfabetu.
Może @Merx coś podpowiesz ?
A - no i jest drogi w chuj, prawie 300 zł mnie kosztowało jedno opakowanie
nie wiem nie znam sie szczerze, moge zapytac jak mi sie przypomni
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
28 marca 2026JoannaHabe pisze: Czy komuś psychiatra zaproponował naltex jako (wg jakoby badań poza PL..) lek wspierający wychodzenia z uzależnienia od kokainy...?
Aż zagłębiłam się delikatnie w temat i nie ma wiarygodnych dowodów, że naltrekson jest skutecznym leczeniem uzależnienia od kokainy. Nie jest zalecany jako standardowa farmakoterapia tego zaburzenia. Dokopałam się nawet do informacji, że ciężko o udowodnioną naukowo farmakoterapię dla osób uzależnionych od kokainy.
Naltrekson działa na zupełnie inne receptory niż kokaina.
Może jeśli masz dodatkowo ciężki problem z alkoholem lub opio, to naltrekson na pewno pomoże pod tym kątem, ale z uzależnienia od kokainy, śmiem wątpić, że Cię wyciągnie.
Naltrekson pomaga przy alkoholu, bo alkohol uruchamia w mózgu „układ opioidowy” (endorfiny), który daje uczucie przyjemności — a naltrekson ten układ blokuje, więc alkohol mniej „cieszy”.
kokaina działa inaczej: bezpośrednio podnosi dopaminę w mózgu, omijając ten układ opioidowy, więc naltrekson nie ma czego skutecznie blokować i dlatego zwykle nie pomaga.
Nie jestem psychiatrą, ale patrząc na to od tej strony, wydaje się to dość logiczne, że naltreksonu nie zapisuje się przy uzależnieniu od kokainy. Poza tym, branie naltreksonu to koszmar
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.