Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
@GermanskiOprawca minęło już 1,5 roku a nadal nie ma raportu
  • 27 / / 0
Pamiętam, że głównie co czułem po tym nootropie to rozdrażnienie, albo inaczej, nie czułem pozytywnych efektów i czułem tylko ten negatywny. Testowałem dosyć długo, miesiąc, suplementując potas oraz wapń. Nie ćpałem wtedy. Może coś robiłem nie tak, a może to nie jest dla każdego. Osobiście nie wrócę już do nootropów, testowałem również noopept - bez szału. Zioła, ekstrakty > nootropy.
Uwaga! Użytkownik J4WA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Ogólnie z różnych vendorów w przeciągu roku się żarło Suni. Z przerwami i to po 3 miesiące. Z jednego vendo z Bio w nazwie wchodziło kilka dni, nie działało doraznie jak wielu ludzi mówiło, że powinno. Lubię wypić 2-4 piwka czy 10 przy weekendzie( wódki nie lubię, 2 razy w roku piję) ale weszło, 3 piwa i styka. Poszło z innego, po tym to na strzała mogłem pić pić i pić a potem się wstydzić za siebie ;-). Z pozytywów działania w kwestii przemęczenia psychicznego i fizycznego pracą - pomaga i ten sort i tamten, jak się ma toksycznego kierownika i "uwiera", że w kółko opierdziela każdego, to na Suni czy rzetelnym nie wiem - patrzysz się w oczy i odpowiadasz bez stresu zupełnie
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2026 przez Kielich933, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.