4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Po wciągnięciu pierwszej, drugiej kreski mef czuje się spoko jest mi ciepło i jest fajna faza. Po kolejnych zaczyna mi być zimno i ręce strasznie mi się trzęsą. Wie ktoś dlaczego?
  • 445 / 118 / 0
wazokonstrykcja (zimno), drzenie jest normalne przy (nadmiarze) jakichkolwiek stymulantow.
  • 720 / 121 / 0
@wiertarsk wazokonstrykcje po stymulantach, zdarzają się bardzo często. Zwężają się naczynia krwionośne w mięśniach gładkich. Problemy z odczuwaniem temperatury to też norma, bo stymulanty przyspieszają akcję serca. Od wazokonstrykcji robią się np sine kolana, człowiek robi się blady. A w tym samym czasie pikawa ci napieprza. Dlatego Ci się zimno - zwężenie mięśni gładkich, problemy z termoegulacją - mefedron uwalnia dopaminę, serotoninę, podnosi tętno a to są czynniki które między innymi mogą dać takie skutki. Ja też tak miałam że od ćpania mefa mi się zimno robiło praktycznie zawsze
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 1 / / 0
Ma ktoś jakieś rady co do suchości w ustach? Ogólnie niezależnie od tego ile wody wypiję, tak normalnie czuję się jakbym miał piasek w środku. Jedyne co pomaga (na chwilę) to sorbet/lody & mycie zębów, ale musiałbym całą noc spędzić ze szczoteczką, żeby po każdej kresce myć zęby. Picie wody praktycznie nic nie zmienia :v
  • 2 / / 0
Jest coś na refluks już po pierwszej kresce? Zawsze jak wciągnę nawet pierwszego lajna to mam strasznie dużo gazu w żołądku, odgłosy "rechotu" z gardła, napęczniony brzuch a bekać nie mogę. Co mogę z tym zrobić?
  • 13 / 3 / 0
@Wolffie

Zamiast picia zwykłej wody lepiej pić elektrolity, ewentualnie jakieś soki 100% żeby jeszcze bardziej nie wpłukiwać minerałów kiedy pije się samą wodę w dużych ilościach. Do tego lizaki, landrynki lub jakieś inne takie twarde cukrowe cukierki, można je poprostu memlać w buzi aż sie nie rozpuszczą co też trochę pobudzi ślinianki. Standardowo, gumy do żucia też zwiększą produkcje śliny.
  • 2 / 2 / 0
Cukierki, lizaki czy soki to słaby pomysł. Chyba że bez cukru. Sucha jama ustna to raj dla bakterii, jedzenie słodyczy w takim stanie to igranie z "meth mouth".
  • 13 / 3 / 0
Nikt nie mówi o jedzeniu tabliczki czekolady przy takiej suchości jamy ustnej, samo trzymanie w buzi jakiegoś lizaka i rozpuszczanie go językiem w ogóle nie ma porównania do "meth mouth".
  • 2 / 2 / 0
Oczywiście że ma. Potrzymasz w ustach lizaka czy coś innego i na zębach zostanie sporo cukru dla bakterii. Mało śliny w ustach oznacza brak przepłukiwania zębów (co normalnie ślina robi w jakimś zakresie). Biorąc pod uwagę 3 dniowe ciągi, potencjalnie brak higieny to proszenie się o problemy.

meth mouth to efekt końcowy, tego się nie porównuję z trzymaniem lizaka w gębie. To coś do czego stymulanty mogą łatwo doprowadzić, szczególnie wspomaganie cukrem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.