Zamiast picia zwykłej wody lepiej pić elektrolity, ewentualnie jakieś soki 100% żeby jeszcze bardziej nie wpłukiwać minerałów kiedy pije się samą wodę w dużych ilościach. Do tego lizaki, landrynki lub jakieś inne takie twarde cukrowe cukierki, można je poprostu memlać w buzi aż sie nie rozpuszczą co też trochę pobudzi ślinianki. Standardowo, gumy do żucia też zwiększą produkcje śliny.
meth mouth to efekt końcowy, tego się nie porównuję z trzymaniem lizaka w gębie. To coś do czego stymulanty mogą łatwo doprowadzić, szczególnie wspomaganie cukrem
Też takie 2 pytanie jak dokładnie poprawnie walić bombki z chusteczki ? Ja zawsze dawałem na koniec języka i piłem jak najwięcej wody, słyszałem że najlepiej wziasc bombkę 2x większa od krechy czyli bombka 500mg i jak wchodzi czyli mniej więcej 15 minut to krecha 250 mg do tego? Towaru mogę mieć dużo ale chce szczytowe efekty.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.