4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Po wciągnięciu pierwszej, drugiej kreski mef czuje się spoko jest mi ciepło i jest fajna faza. Po kolejnych zaczyna mi być zimno i ręce strasznie mi się trzęsą. Wie ktoś dlaczego?
  • 460 / 122 / 0
wazokonstrykcja (zimno), drzenie jest normalne przy (nadmiarze) jakichkolwiek stymulantow.
  • 782 / 136 / 0
@wiertarsk wazokonstrykcje po stymulantach, zdarzają się bardzo często. Zwężają się naczynia krwionośne w mięśniach gładkich. Problemy z odczuwaniem temperatury to też norma, bo stymulanty przyspieszają akcję serca. Od wazokonstrykcji robią się np sine kolana, człowiek robi się blady. A w tym samym czasie pikawa ci napieprza. Dlatego Ci się zimno - zwężenie mięśni gładkich, problemy z termoegulacją - mefedron uwalnia dopaminę, serotoninę, podnosi tętno a to są czynniki które między innymi mogą dać takie skutki. Ja też tak miałam że od ćpania mefa mi się zimno robiło praktycznie zawsze
Wytrzymują tylko wirtuozi
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
  • 1 / / 0
Ma ktoś jakieś rady co do suchości w ustach? Ogólnie niezależnie od tego ile wody wypiję, tak normalnie czuję się jakbym miał piasek w środku. Jedyne co pomaga (na chwilę) to sorbet/lody & mycie zębów, ale musiałbym całą noc spędzić ze szczoteczką, żeby po każdej kresce myć zęby. Picie wody praktycznie nic nie zmienia :v
  • 4 / / 0
Jest coś na refluks już po pierwszej kresce? Zawsze jak wciągnę nawet pierwszego lajna to mam strasznie dużo gazu w żołądku, odgłosy "rechotu" z gardła, napęczniony brzuch a bekać nie mogę. Co mogę z tym zrobić?
  • 14 / 4 / 0
@Wolffie

Zamiast picia zwykłej wody lepiej pić elektrolity, ewentualnie jakieś soki 100% żeby jeszcze bardziej nie wpłukiwać minerałów kiedy pije się samą wodę w dużych ilościach. Do tego lizaki, landrynki lub jakieś inne takie twarde cukrowe cukierki, można je poprostu memlać w buzi aż sie nie rozpuszczą co też trochę pobudzi ślinianki. Standardowo, gumy do żucia też zwiększą produkcje śliny.
  • 2 / 2 / 0
Cukierki, lizaki czy soki to słaby pomysł. Chyba że bez cukru. Sucha jama ustna to raj dla bakterii, jedzenie słodyczy w takim stanie to igranie z "meth mouth".
  • 14 / 4 / 0
Nikt nie mówi o jedzeniu tabliczki czekolady przy takiej suchości jamy ustnej, samo trzymanie w buzi jakiegoś lizaka i rozpuszczanie go językiem w ogóle nie ma porównania do "meth mouth".
  • 2 / 2 / 0
Oczywiście że ma. Potrzymasz w ustach lizaka czy coś innego i na zębach zostanie sporo cukru dla bakterii. Mało śliny w ustach oznacza brak przepłukiwania zębów (co normalnie ślina robi w jakimś zakresie). Biorąc pod uwagę 3 dniowe ciągi, potencjalnie brak higieny to proszenie się o problemy.

meth mouth to efekt końcowy, tego się nie porównuję z trzymaniem lizaka w gębie. To coś do czego stymulanty mogą łatwo doprowadzić, szczególnie wspomaganie cukrem
  • 4 / / 0
Siemka mam pytanie, ile przerwy potrzebuje po małych maratonach gdzie brałem dziennie bombki powiedzmy 1.3G na raz i tak po 2 razy dziennie? Żeby wszystko wróciło do normy, teraz jak wale krechy nic nie czuje, do tego po takich ilościach miałem schizy, tak to było wszystko w porządku ale jak to ja musiałem pokazać ,jaki to ja nie jestem wielki’ Przydało by się żebym mógł walić jedną krechę zaś mi się kręciło w oczach muzyka napierdala słowa same z ust wyjmowały itd, z góry dzięki ;).
Też takie 2 pytanie jak dokładnie poprawnie walić bombki z chusteczki ? Ja zawsze dawałem na koniec języka i piłem jak najwięcej wody, słyszałem że najlepiej wziasc bombkę 2x większa od krechy czyli bombka 500mg i jak wchodzi czyli mniej więcej 15 minut to krecha 250 mg do tego? Towaru mogę mieć dużo ale chce szczytowe efekty.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.