Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Waleriana Tobie pomogła w problemach?
1.Tak pomogła mi w problemach.
57
76%
2.Nie pomogła.
18
24%

Liczba głosów: 75

ODPOWIEDZ
  • 1056 / 275 / 0
Ja właśnie kupiłem nervosol, bo dokuczają mi lęki w niespodziewanym epizodzie derealizacji, przez który aktualnie przechodzę.

Zawiera walierane i szyszkę chmielu - chcialem kupić sam chmiel, ale nie mieli w aptece.

Działanie określam jako bardzo dobre, bo lęki nieco zelżały.
  • 871 / 119 / 22
Relelacyjny jest niemiaszkowy suplement ZzzQuil zawierający 180 mg wyciągu z kozłka, wyciąg z melisy i 1 mg melatoniny o przedłużonym uwalnianiu. Łykam po 3 w dzień na lęki i 3 na noc. Super działa - lepiej niż inne dotychczas testowane, dużo lepszy od Nervosolu. Jest w polskich aptekach. Czuję się po nim jak po medazepamie.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 533 / 16 / 0
Zdziwiło mnie stosowanie przez Ciebie melatoniny na dzien 🤔

Ostatnio z alpry zszedlem na diazepam do minimum - 2mg i schodze z baclofenu Zaczalem ashwagande stosowac a na lekkie odstawienne benzo + baclo pije waleriane i czuje sie lepiej, lagodzi niepokoj i pomaga sie zrelaksowac wieczorem, produkt to nalewka ale stosuje w dawkach leczniczych nie dla etanolu. Polecam na lekkie zawirowania nerwowe, lęki
  • 871 / 119 / 22
@kwasiarz Melatoninę biorę w dzień na neurozapalnie procesy mikrogleju. I ogólnie jakoś dobrze mi nastrój poprawia - jestem nadpobudliwy, a melatonina redukuje kortyzol.
PS. Położyłem dwie tabletki oswojonym i łaskawym dla mnie kotom sąsiadki. Ale miały ubaw! Niech se ćpieją jak lubią. :mniam:
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 807 / 142 / 0
Po 10-20 tabletkach 260mg waleriany jestem już zrobiony jak po jakimś ćpańsku. Popijam zieloną herbatą. Waleriana działa na mnie mega kojąco i uspokajająco. Ja na codzień jestem nerwus, furiat w gorącej wodzie kąpany. Po walerianie zmieniam się nie do poznania.
Tylko nie te mikstury w płynie na spirytusie, czysta waleriana w tabletkach 260mg.
Czy to normalne, że tak mocno na mnie działa? Jestem na antydepresantach i palę sporo zioła, może dlatego.
  • 30 / / 0
U mnie waleriana też działa, ale raczej łagodnie i stabilizująco. Najbardziej pomaga na napięcie, gonitwę myśli i wieczorne lęki.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.