ale hamujemy się z wymową /Mx
Regulamin punkt IV §1. Posty zawierające pozbawione sensu, niezrozumiale sformułowane, nie rozwijające dyskusji, zawierające spam albo wygenerowane maszynowo werbalizmy; jak również posty naruszające godność innych użytkowników – będą przedmiotem akcji moderatorskich wymienionych w tytule V niniejszego Regulaminu.
23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze: Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).
Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.
Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
Tej pregabaliny w takiej ilościach nawet nie komentuję bo to skrajna głupota, obyś nie przekonał się o tym za późno.
Oczywiście przy odstawce alpry zostałbym na tych wysokich dawkach pregaby jeśli do nich przyzwyczajony, potem zmniejszał stopniowo do max 450-600mg dziennie jeśli nie zamierzasz całkiem z niej rezygnować. Bo z 1800mg zrobi się więcej i więcej. Może tak nie być, ale nie chcę być złym prorokiem i potem mówić "A nie mówiłem?".
Poza tym z tego co wiem pregaba zatrzymuje wodę i jest to stan niebezpieczny dla organizmu przez dłuższy czas, na pewno obciąża mocno wątrobę i nerki, jak wątroba się jeszcze regeneruje tak rozwalenie nerek to koniec.
26 stycznia 2026dlaczegojaja pisze:Szybciutko nabierzesz takiego zamiaru, jak za kilka dni/tygodni 1200-1800 nie da ci już nic, poza zbiciem skręta a dla efektów będziesz już potrzebował 2.5-3 g lub więcej co z kolei zniszczy cie fizycznie (pozdrów nerki, mogą się spakować niebawem).23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze: Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).
Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.
Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
Dzięki za odpowiedź.
przeniesiono /Devixo
Niestety ostatnia sytuacja zmusiła mnie do doraźnej pomocy i mimo tego, ze mam dawkę tylko 0.5mg to polubiłam się z tym.
Ale czytając troszkę posty na ten temat staram się uważać, aby nie przeginać z częstotliwością zażywania tego, bo nawet taka mała dawka zbyt fajnie mnie wycisza
Bardzo nie chciałabym z tym popłynąć, więc tak jak mówisz - reszta, która zostanie pójdzie out.
Póki co przez tydzień zażyłam 3x0.5, więc to chyba nie jest jakaś duża liczba.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.