Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 165 / 22 / 0
Jesteś ---cut--- jak uważasz, że benzodiazepiny działają tylko na ludzi w stresie, głównie alprazolam. Jest kilku takich debili, którzy uważają podobnie. Każdy, ale to praktycznie każdy (nie liczę 0,1% osób niewrażliwych w ogóle na działanie benzodiazepin lub bardziej ich działanie paradoksalne) kto po podaniu 1-2mg alprazolamu skończy się dla niego mocnym/bardzo mocnym uspokojeniem lub snem.

ale hamujemy się z wymową /Mx

Regulamin punkt IV §1. Posty zawierające pozbawione sensu, niezrozumiale sformułowane, nie rozwijające dyskusji, zawierające spam albo wygenerowane maszynowo werbalizmy; jak również posty naruszające godność innych użytkowników – będą przedmiotem akcji moderatorskich wymienionych w tytule V niniejszego Regulaminu.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 8 / 0
23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze:
Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Szybciutko nabierzesz takiego zamiaru, jak za kilka dni/tygodni 1200-1800 nie da ci już nic, poza zbiciem skręta a dla efektów będziesz już potrzebował 2.5-3 g lub więcej co z kolei zniszczy cie fizycznie (pozdrów nerki, mogą się spakować niebawem).

Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).

Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.

Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
  • 165 / 22 / 0
Odpowiadając na post, który odpowiedziałeś a nie mogę cię zacytować oczywiście, że możesz się spodziewać zjazdu po miesiącu walenia nawet 1-2mg alpry. Jak wcześniej byłeś wjebany w benzo to na 99% odczujesz dość mocno to odstawienie. Ja bym sobie ogarnął diazepam i brał tydzień po 5-10mg dziennie żeby z tej alpry "zjechać" łagodnie.
Tej pregabaliny w takiej ilościach nawet nie komentuję bo to skrajna głupota, obyś nie przekonał się o tym za późno.
Oczywiście przy odstawce alpry zostałbym na tych wysokich dawkach pregaby jeśli do nich przyzwyczajony, potem zmniejszał stopniowo do max 450-600mg dziennie jeśli nie zamierzasz całkiem z niej rezygnować. Bo z 1800mg zrobi się więcej i więcej. Może tak nie być, ale nie chcę być złym prorokiem i potem mówić "A nie mówiłem?".
Poza tym z tego co wiem pregaba zatrzymuje wodę i jest to stan niebezpieczny dla organizmu przez dłuższy czas, na pewno obciąża mocno wątrobę i nerki, jak wątroba się jeszcze regeneruje tak rozwalenie nerek to koniec.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 822 / 472 / 0
26 stycznia 2026dlaczegojaja pisze:
23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze:
Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Szybciutko nabierzesz takiego zamiaru, jak za kilka dni/tygodni 1200-1800 nie da ci już nic, poza zbiciem skręta a dla efektów będziesz już potrzebował 2.5-3 g lub więcej co z kolei zniszczy cie fizycznie (pozdrów nerki, mogą się spakować niebawem).

Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).

Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.

Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
Sytuacja sie zmienila i aktualnie zszedlem z 1800 do 900. Ale bynajmniej zdarzaja sie wyskoki, zeby po prostu poczuc ten piekny stan jaki nie daje mi zadne benzo. Pregabalina dziala na mnie o wiele bardziej euforycznie. Cierpie tez na anhedonie i jest to tez jedna z przyczyn, ale nie bede sie tutaj w to zaglebial.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 165 / 22 / 0
To tym bardziej cię to może zniszczyć. Anhedonia to nie jest stan homeostazy i nie trwa wiecznie a organizm "lubi" homeostazę. Przyczyn szukaj a leczenie zmień i również szukaj. Nie na własną rękę oczywiście.
  • 8 / 3 / 0
Nie wiem czy w dobrym dziale, ale mam pytanie odnośnie "leku" (nie wiem jak to nawet nazwać, bo tego nie ma aptekach PL), sprzedają to pod nazwą Ksalol- jako odpowiednik naszego Xanaxu. Ktoś coś o tym słyszał? Nie wiem, czy to jest faktycznie lek, czy RC. Nie wiem co w tym się znajduję, ale jest coraz więcej tego odpowiednika w rynku. Ktoś miał z tym styczność?
Dzięki za odpowiedź.
przeniesiono /Devixo
  • 165 / 22 / 0
To alprazolam, ale nie z polskiej apteki. Prawdopodobnie oryginał ściągnięty zza granicy, ale nigdy nie wiadomo z takimi lekami czy to nie podróbki z tynkiem np. .
  • 7 / 1 / 0
Dostałam alpre od psajko doraźnie na duże lęki podczas adaptacji do SSRI, sceptycznie byłam do tego nastawiona, wręcz się bałam to wziąć
Niestety ostatnia sytuacja zmusiła mnie do doraźnej pomocy i mimo tego, ze mam dawkę tylko 0.5mg to polubiłam się z tym.
Ale czytając troszkę posty na ten temat staram się uważać, aby nie przeginać z częstotliwością zażywania tego, bo nawet taka mała dawka zbyt fajnie mnie wycisza
  • 165 / 22 / 0
Uważaj bo to najbardziej i najszybciej uzależniająca benzodiazepina! Doraźnie jedynie.na starcie, a jak coś ci zostanie a SSRI dobrze zaczną działać to ja bym resztę wyrzucił.
  • 7 / 1 / 0
Doraźnie mam łykać do dwóch tygodni, stosuje się do zaleceń lekarza.
Bardzo nie chciałabym z tym popłynąć, więc tak jak mówisz - reszta, która zostanie pójdzie out.
Póki co przez tydzień zażyłam 3x0.5, więc to chyba nie jest jakaś duża liczba.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 18:29:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770056893'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.