Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9 / 5 / 0
Siema są jakieś sposoby żeby śluzówkę nosa przywrócić do czasów świetności żeby lepiej się Czechu wchłania?
przeniesiono /Devixo
Ej małolata choć się fakać
ja mam katar ty masz katar
możemy razem polatać
jak cię boli głowa to nie potrzebny jest ci Apap,
pokaże ci kto tu ma pazur choć to ty będziesz drapać,
wiem, ze lubisz gryźć ale nie rozgryziesz co mam w planach
  • 12 / 1 / 0
Nie polecam kropli, które zawierają xylometazolin, chyba że doraźnie, na dłuższą metę rozwalają sluzówkę jeszcze bardziej. Maści wszelkiego typu jak np. z witaminą A, z nagietka są dobre ale na skórę pod nosem albo na sam nos.
Uwaga! Użytkownik IrbisSniezny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Jeśli chodzi o regenerację to xylometazolin wyrządza więcej szkód niż pożytku, dobry jest do stosowania max 7 dni. Sól morska i irygacja działa o wiele lepiej na śluzufkę i zatoki, albo inhalacje i parówki z szałwii, które łagodzą stany zapalne zatok. Tak samo jeżeli chodzi o zwykłą sól fizjologiczną, łagodniejsza i lepsza niż xylometazolin.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.