Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 244 / 35 / 0
11 marca 2025stary dziad pisze:
I znowu głupoty, że trzeba zakwaszać płyn do płukania ziaren. Głupota jak zwykle jak każde gówno wybija na wierzch szamba.
Nauczcie się wreszcie niedouczone dzieci, że morfina w soku mlecznym maku - czyli w tym, co oblepia ziarenka, występuje w postaci trzech soli, kwasów: siarkowego, mlekowego i mekonowego. Wszystkie znakomicie rozpuszczalne w wodzie, ile jeszcze razy trzeba to powtarzać, do qrwy nędzy!?
Ja tam i tak lubiłem dodać sobie jako dodatek smakowy
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 33 / 2 / 0
Piszę ten post lekko zrobiony PST. Nie wiem który mak mnie klepnął, bo kiedyś przesypałem go do pudełka. To mój pierwszy raz jak mnie klepnęło, a w sumie 3 razy już próbowałem. Dziwna to faza, jak na tę chwilę nie porównałbym jej do ani do kody ani do tramu.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 38 / / 0
jeżeli na mnie koda nigdy nie chciała za działać po 3 podejściach to czy takie nasiona klepną nawet jak to będzie jakiś gorszy sort dla początkującego ?
  • 2916 / 627 / 0
Nie klepną bo nie ma już ani gorszych ani lepszych sortów. Są tylko nieaktywne.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.