Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 354 / 44 / 0
11 marca 2025stary dziad pisze:
I znowu głupoty, że trzeba zakwaszać płyn do płukania ziaren. Głupota jak zwykle jak każde gówno wybija na wierzch szamba.
Nauczcie się wreszcie niedouczone dzieci, że morfina w soku mlecznym maku - czyli w tym, co oblepia ziarenka, występuje w postaci trzech soli, kwasów: siarkowego, mlekowego i mekonowego. Wszystkie znakomicie rozpuszczalne w wodzie, ile jeszcze razy trzeba to powtarzać, do qrwy nędzy!?
Ja tam i tak lubiłem dodać sobie jako dodatek smakowy
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 42 / 3 / 0
Piszę ten post lekko zrobiony PST. Nie wiem który mak mnie klepnął, bo kiedyś przesypałem go do pudełka. To mój pierwszy raz jak mnie klepnęło, a w sumie 3 razy już próbowałem. Dziwna to faza, jak na tę chwilę nie porównałbym jej do ani do kody ani do tramu.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 45 / / 0
jeżeli na mnie koda nigdy nie chciała za działać po 3 podejściach to czy takie nasiona klepną nawet jak to będzie jakiś gorszy sort dla początkującego ?
  • 2963 / 639 / 0
Nie klepną bo nie ma już ani gorszych ani lepszych sortów. Są tylko nieaktywne.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 5 / / 0
O co chodzi że są nieaktywne? Bo chciałem jechać jutro po mak i robić PST. Pewnie dokładniej czyszczą teraz taki maczek
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.