Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 593 / 37 / 0
18 grudnia 2025kamex pisze:
@Swiezzy generalnie thiocodin ma ten sajfosyf który niszczy zaladek i płuca sama kodeina może wątrobę rozwalić ale jeśli dawki to ponad chyba jakieś 1.5g (nie jestem tu pewien musisz zweryfikować, bo powyżej takiej wątroba nie wyrabia).
Musiałbyś poszukać na forum głębiej, tam są opisane przypadki że thiocodin zrobił wrzody żołądka, ogólnie lepiej zmienić lub całkiem z tym zerwać bo możesz wylądować wręcz z rurka w brzuchu
Generalnie od nowego roku będę próbował zejść i jakoś naprostować to życie, zwłaszcza że na takie dawki codziennie leci w chuj czasu żeby ogarnąć, zdrowia no i pieniędzy to już od chooja, w przeliczeniu to od 1sierpnia tego roku znikło mi z konta 35.000zl na sam thioco, a do tego wiadomo cola, energetyki do podbicia, kawa z rana, no bebechy dostają masakrycznie. Znajomi mówią że Terminator jestem i ThiocoKing xddd Mam znajomego co po 300mg mi było niedobrze na żołądku itp to w szoku jest cały czas. Generalnie nawet nie mam na co narzekać na zdrowie na dziś dzień, bardzo rzadko co mnie boli, jedyne co przy takich dawkach to sranie normalnie ugotowane z rana, i bulgotanie w brzuchu po przyjęciu jakieś 1h od jakiegoś czasu. Czasem tam bolalo raz z prawej raz z lewej strony, raz mocniej raz słabiej ale w skali czasu brania to bardzo rzadko się to zdarza, a no do tego mówię sporo kawy, energolr też pije więc no wiecznie dobrze nie będzie. Ostatnio nawet się trochę martwię o zdrowie bo też już 30lat za rok mam. Ale do końca roku chce jeszcze polecieć bo tak z czasem wyszło że dokończę ten rok na bombie, jak mi się fartem uda to cały rok zaliczone na bombie, 365dnii XDD taki challange można powiedzieć jak kolejek to brzmi xdd później w takim razie badania, właśnie mi dzisiaj przeterminowywuje się skierowanie na USG bo se kurwa zapomniałem no i muszę od nowa kminic, o gastro i kolonoskopii też w sumie myślałem, próby wątrobowe miałem robione że 2 miesiące temu, i chyba wszystko git, USG rok temu i też chyba źle nie było, sam w sumie w szoku jestem no i dzięki Bogu może mi się uda przeżyć i zacząć żyć normalnie, ale wiadomo łatwo się na bombie pisze a 250tab w szafie już czeka na jutrzejszy dzień.. ThiocoKing 🤙🤙
Edit sumie o płucach to nie słyszałem że wpływ ma, a ja do tego jeszcze mnóstwo szlifów jaram, szlug za szlugiem.
Jeszcze się zapytam, orientujecię się czy to prawda że coca cola trochę pomaga, że thioco mniej szkodzi coś tam na żołądek ?? Takie info kiedyś słyszałem i w sumie chyba z dwa razy czymś innym popijałem. To mnie ciekawi
  • 16 / 3 / 0
@Swiezzy ogólnie to zbadaj sobie płuca, wątroba może mniej w dupę dostawać bo kodeina nie jest hepatotoksyczna jak alkohol
(a przynajmniej nie w dawkach do których wątroba wyrabia). zaladek też zbadaj pilnie, co do coca-coli nie widziałbym jej jakoś efektów może reguluje trochę pH bo ma kwas fosforowy? Pobudza pracę zaladka przez kofeinę? Nie wiem, nie przeczytałem nigdy ale może coś jest... Na twoim miejscu zacząłbym redukcję a nie próbował dotrwać do roku bo pewnie w odczuciu fajnie udało się cały rok ale jak zaczniesz teraz mniej cierpienia będzie, zmniejszaj dawki i schodz i umów się najlepiej do lekarza, to że palisz robi jeszcze większą szkodliwość dla płuc stąd badania są ważne
  • 2 / / 0
@harvU jestem alergikiem stosuje xyzal
Jest to lek działający na obwodowy uk. Nerwowy taki miks ma sens?
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.