Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 235 / 83 / 0
@mar1732 skołuj sobie fluoksetynę w najmniejszej dawce, wystarczy wziąć ją przez kilka dni żeby znacznie ograniczyć skutki odstawienia paroksetyny. Swoją drogą dziwne że dopiero po takim czasie Cię atakuje, paro ma bardzo krótki okres półtrwania i już po 2-3 dniach od ostatniej dawki powinny się zacząć objawy absty.
  • 8 / / 0
Myślałem, że koszmary i bezsenność miną a tu od dwóch dni się nasilają... Każdy sen pamiętam. Wczoraj jak wyszedłem z autobusu wymiotowałem. Te mrowienie to nie mrowienie a jakaś niestabilność elektryczna mózgu, nie ma spięć ale jakieś niedoelektryzowanie w różnych sytuacjach społecznych lub gdy ruszam oczami.

scalono - detronizator

Największa zmiana po rzuceniu leków: wyrzut acetylocholiny, przejście z trybu zombie w stan zaangażowania poznawczego. Teraz cały dzień mogę analizować badania, wcześniej oglądałem shortsy na yt i to był szczyt moich możliwości i zainteresowań.

scalono - detronizator

Dziwne, że nie miałem nawet jednego wyładowania elektrycznego. Jeden jedyny miałem po asertinie dawno temu. Nie ma już nawet mrowienia. Wszystko wróciło do normy. Jem masę suplementów, jem dużo ryby z omega 3, a czytałem, że to zapobiega skutkom odstawiennym, mózg szybciej się regeneruje.
  • 17 / / 0
Cześć wszystkim mam pytanie do was. Biorę ssri od 3 msc i leki zaczęły już w miarę dobrze działać. Brałem je na wieczór ale
od kilku dni zmieniłem porę brania na rano i zaczęły się od nowa skutki uboczne, rozwolnienie brak apetytu itd. Czy lek teraz od nowa będzie musiał się ładować i znowu muszę czekać jakiś czas na działanie czy oco chodzi ??
  • 1508 / 400 / 2
@Kondzioxo czy ta zmiana była konsultowana ze specjalistą? czy z Twojej inicjatywy to wyszło i Twój lekarz prowadzący o tym nie wie?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 17 / / 0
@Merx konsultowalem kazał zmienić na rano żeby nie było problemów z zasypianiem i dlaczego ma takie objawy ?
  • 235 / 83 / 0
@Kondzioxo prawdopodobnie przy okazji zmiany przyjąłeś podwójną dawkę w ciągu doby, chwilowo skoczyła Ci serotonina i stąd te uboki. Nie martw się, to bardzo szybko minie. Pytanie tylko po co zmieniałeś porę brania skoro czułeś się dobrze? Akurat paroksetyna może być z powodzeniem brana na noc bo często powoduje senność i uczucie zmęczenia.

Na przyszłość nie dokonuj żadnych zmian w leczeniu bez konsultacji z lekarzem.
  • 2 / / 0
Czy stosował ktoś połączenie paroksetyny z bupropion i mianseryna i kwentapina doraźnie czy jest to bezpieczne połączenie?
  • 4965 / 871 / 0
Bezpieczne w jakimś sensie? Można łączyć te leki wszystkie nie umrzesz a czy korzyści z tego dla Ciebie wynikną to się okaże po dłuższym okresie stosowania sam po sobie zauważysz czy Ci ta kombinacja pomaga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.