scalono - detronizator
Największa zmiana po rzuceniu leków: wyrzut acetylocholiny, przejście z trybu zombie w stan zaangażowania poznawczego. Teraz cały dzień mogę analizować badania, wcześniej oglądałem shortsy na yt i to był szczyt moich możliwości i zainteresowań.
scalono - detronizator
Dziwne, że nie miałem nawet jednego wyładowania elektrycznego. Jeden jedyny miałem po asertinie dawno temu. Nie ma już nawet mrowienia. Wszystko wróciło do normy. Jem masę suplementów, jem dużo ryby z omega 3, a czytałem, że to zapobiega skutkom odstawiennym, mózg szybciej się regeneruje.
od kilku dni zmieniłem porę brania na rano i zaczęły się od nowa skutki uboczne, rozwolnienie brak apetytu itd. Czy lek teraz od nowa będzie musiał się ładować i znowu muszę czekać jakiś czas na działanie czy oco chodzi ??
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Na przyszłość nie dokonuj żadnych zmian w leczeniu bez konsultacji z lekarzem.
Wiem, że w UK coraz częściej stosuje się leki w płynie (nie wiem, czy akurat paroksetyna też jest w takiej formie), aby zejść łagodniej z leku. W polskim necie znalazłem natomiast taki oto wpis psychiatry:
"Sprawdzonym przeze mnie sposobem jest odstawianie paroksetyny przez rozpuszczanie tabletki w 50 ml wody. Pozwala on bardzo precyzyjnie "dzielić" tabletkę na małe części ale zawsze tej samej ilości miligramów . Stosunkowo łatwo jest obniżyć dawkę o 50 % dlatego pierwszego dnia odstawiania paroksetyny rozpuszczamy połowę tabletki i odciągamy strzykawką 5 ml roztworu który wylewamy - resztę wypijamy. Tak robimy przez dwa dni. Po 3 dniach odciągamy więcej bo 10 ml które wylewamy -resztę wypijamy. Znów kolejny raz przez dwa dni robimy w ten sposób. Po 9 dniach wylewamy 15 ml , po 12 dniach 20 ml , po 15 dniach 20 ml , po 18 dniach 25 ml. Dopiero po 18 dniach przyjmujemy tylko ćwiartkę tabletki (50-25 ml=25). Tempo odstawiania można oczywiście przyspieszyć poprzez skracanie odstępów pomiędzy dniami gdy wylewamy więcej roztworu (np.co 2 dni) lub zwolnić (co 4-5dni)."
Źródło: https://www.znanylekarz.pl/pytania-odpo ... nnie-a-zak
Co o tym myślicie?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.