Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Gdzie w UE medyczna mj nabyta w PL jest nielegalna?
  • 12677 / 2454 / 0
Gdziekolwiek, gdzie jest nielegalna. Szwecja, Litwa...
  • 34 / / 0
Pale ponad rok, kiedys dab 1ml starczył mi na 2 mies palenia codziennie do snu, teraz 1ml zrobie w 2 dni, budząc sie nawet w środku nocy i pale.... wjebałem sie mocno... w kazdym razie, zauwazyłem że po pewnym " pułapie " faza nie wzrasta, niezaleznie ile buchów bym nie dojebał na raz, dla porownania jak kiedys zajebałem wiadro to rzygałem 7 razy, taka mialem faze, im wiecej THC, tym bardziej przecież powinno iść w górę

Ps. Pale tylko dab peny / destylaty ( Nie używam suszu od pół roku )
  • 469 / 60 / 0
Witam, ostatnio spozylem 80/100mg THC w ciastkach i nie poczułem żadnych efektów (jaram codziennie jak smok, bongo). Nie powiem, trochę się wkurwiłem i chce teraz pójść krok dalej - czy wymieszanie pół grama haszyszu z olejem na łyżce i wrzucenie do jogurtu zrobi robotę? Ewentualnie macie jakieś protipy jak najprościej można by to przygotować (nie chce piec ciastek, ani bawić się w makumby)? Szkoda mi znów hajsu na jakieś ciasteczka z kofika. Pozdrawiam!
  • 2028 / 335 / 0
Albo masz coś jak ja, słabo żeby ruszyło per oral. Próbowałem z masłem konopnym itp za każdym razem efekty byly mizerne/zerowe. Podczas gdy po ~0.1 max 0.15 z waporyzatora mam bombe na pół dnia prawie. Jak skopcę się waporyzatorem to mam banie jak czytam że ludzie po ciastkach ale po 0.1 i bez gotowania :D
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 597 / 58 / 0
Pamiętaj że hasz trzeba dekarboksylować. Jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz. Na mnie też jedzone nie działa, a próbowałem dawki po których powinienem wpaść w śpiączkę na trzy dni.
  • 12677 / 2454 / 0
Grudę zawsze rozpuszczałem na maśle z 5 minut, max 1g i wszystko się zgadzało. Może tyle wystarczyło?
  • 597 / 58 / 0
Może porobiłoby mocniej jakby dłużej potraktować to temperaturą, gram haszu brzmi grubo. Tym bardziej że miałeś to pewnie świeże.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).