4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
Nie jestem fanką betaketonów, jestem opiatowcem. Aczkolwiek miałam kiedyś 3-5 miesięczny ciąg na mefedronie. Wtedy byłam oczywiście bardziej rozmowna, ale dochodziło nawet do sytuacji, że zaczepiałam ludzi z dziwnymi tematami do rozmowy. Później czułam się często jakbym "cofnęła się w rozwoju" - jak już ktoś wspomniał. Niektore proste czynności sprawiały mi problem. Byłam osobą chętna do wszystkiego, przez co wpadałam w dziwne sytuacje. OCD się nasiliło do tego stopnia, że mimo iż jestem osobą niewierzącą to codziennie po kilka razy modliłam się jednocześnie w jednej
modlitwie do Boga, Szatana i Wszechświata. Lekki absurd. Później bardzo długo nie brałam. Ostatnio miałam epizod kilkudniowy z mocnym i dobrym tematem. Tu z kolei same pozytywne skutki. Rozmowność, euforia. Trochę boję się betaketonów tak naprawdę, bo mimo, że wiem gdzie jest zajebisty mefedron i działa super i mocno to mam świadomość, że nie wiem czego się spodziewać,
  • 56 / 4 / 0
@nieczulosc Dziewczyno jak masz ocd to unikaj beta-ketonów jak ognia. Myśle jako osoba z ocd że to najgorsza pod względem nasilania ocd grupa substancji, nie znam gorszej. Wszystkiego co jedzie po serotoninie unikaj( chyba że leczniczo jakieś antydepresanty, czy małe dawki metoksetaminy czy DXM to okej, rozsądnie z głową)
Pozdrawiam i życze ci byś była wolna od natręctw
  • 25 / 2 / 0
@PowaznyRozwazny3322 Dzięki za rady i miłą końcówkę. Unikałam betaketonów kilka lat. Ostatnio ta "wpadka" wynikła z tego, że miałam skręta po odstawieniu metadonu i tak mnie wyginało, że brałam co było. Pozniej właśnie gadanie z losowymi ludźmi, długie szybkie spacery ze znajomym, dostawałam na ulicy propozycje seksualne XD ale nie byłam taka chętna, bo mam wspaniałego partnera.
Trochę się poodpierdalało jak zawsze z betaketonami, a szczególnie z tym mocnym mefedronem aktualnym. Teraz jest okej. Unikam tego znowu, bo masz rację i przy OCD to jest dla mojego mózgu (i nie tylko) trucizna. Dobrze, że nie mam myślowych natręctw tylko rytuały, ale nie wiem w sumie co gorsze przy mefedronie XD
Leki, o krorych wspomniałeś - Aktualnie tylko pregabalina, doraźnie xanax, doraźnie prometazyna, ewentualnie zolpidem, ale nienawidzę go.
DXM unikam jak ognia bo 10 lub mniej tabletek robi mnie tak, że za bardzo.
Próbuję unikać nie tylko mefedronu (od niego uzależniona nie jestem), chce unikać wszystkich substancji n. Czy się uda? Nie wiem, możemy stawiać zakłady.
Jutro wchodzę w początek trzeciego tygodnia całkowitej abstynencji. ☀️
ODPOWIEDZ
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.