Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3616 / 597 / 1
Po trzech dniach, potwierdzam, zaczyna się dziać.
Na szczęście tak daleko byłem tylko 2 razy w życiu.
Gdyby nie fizyczne zajechanie, mogłoby być śmiesznie.
Słyszysz jak coś w szufladzie na skarpety ciągle mówi po włosku "ke kooza, ke kooza!". Otwierasz, gapisz się moment, 3 sekundy do środka i nagle miesza się sen z Jawą, i przy dźwięku piosenek Marleny Dietrich widzisz postaci ze kreskowek Hanna Barbera.

Człowiekowi robi się zimno, zawiesza się, nerwowy na wszystkich wokoło...
Niebezpieczne tango
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 10 / 2 / 0
Przez ostatnie półtora roku leciałem na metamfetaminę w systemie 3 doby lece następne 2 śpię. Mój rekord to 6 dni na amfie. Ale tu oczywiście nie ma się czym chwalic
  • 0 / / 0
max 2 dni i odcina
  • 1 / / 0
+\- 48 godzin po krysztale.
  • 24 / 1 / 0
30 - coś godzin, ale bliżej 40. Wtedy jeszcze nie zażywałem i normalnie pełen dzień w robocie zrobiłem.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.