Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 6 / 0
Ciekawe co kurwa zrobisz jak ruskie przyjdą i nie będzie leków. Chociaż z tego 1mg jak przejdziesz chwilowo na pregabę, iporel (klonidynę) i ewentualnie bupropion plus jakiś lek SSRI/SNRI- o ile można to wszystko naraz bezpiecznie łączyć to powinieneś odstawić, nawet kosztem spadku samopoczucia na dłuższy czas. Widzę po nicku, że uważasz się za eksperta wiedzy o sterydach. Chętnie wymienię z tobą doświadczenia. Nie traktuj tego jak atak na ciebie, po prostu też mam duże doświadczenie i chętnie pogadam z kimś nt. temat a nie chcę mi się odpowiadać na pytania w dziale o sterydach na forum dla ćpunów. W ogóle to forum to nie to co 10 czy nie mówię 15-20 lat temu. Jednak większość osób z tamtego okresu albo nie żyje albo skończyło całkowicie z braniem.
  • 3 / / 0
U mnie z tymi benzodiazepinami też jest dziwna sprawa bo biorąc klona czy alpre w dawce od 1 do 2 mg nie odczułem nigdy (no poza 1 raz z klonem) działania euforycznego. Jedynie pomagają w stresowych sytuacjach pozwalając mi na zachowanie takie jakiego oczekuję, czyli znoszą objawy somatyczne ale też nie tak, że mam totalnie wyjebane.
Miarą ich mocy może być jednak to że jak brałem do 2 mg przed południem a wieczorem tego samego dnia spozywalem alkohol to urywało mi film i usypiało.

A przypomniało mi się jak będąc po 2 mg klona, moja kobieta zapytała co piłem, mam wtedy specyficzne "zajebane" gały.
  • 1431 / 380 / 2
@goahead
nie jesteś sam, też nie odczuwałem nigdy 'euforycznego' (dlaczego w ' ' ? bo jest imo euforia to coś mocno subiektywnego, jak każde inne uczucie, każdy z nas odbiera to inaczej) a bardziej 'fachowo' narkotycznego, czy super przyjemnego działania po wszystkich benzodiazepinach.

tak samo nienawidzę alkoholu, bo dosłownie nic mi to nie daje, wypiję może z dwa razy w roku 'od święta'.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3 / / 0
@Merx czy wg Twojej i/lub innych userów wiedzy duża tolerancja na alkohol to również większa tolerancja na benzo?
Kiedyś poratowałenlm w sytuacji stresowej znajomą wg mnie niską dawką, bo 0.5 mg alpry to mówiła, że czuła się jak po kilku piwach, z zawrotami głowy włącznie.
  • 964 / 301 / 5
@goahead związku z wspólnym działaniem benzodiazepin i alkoholu w postaci agonizmu receptorów gaba-a zachodzi do tolerancji krzyżowej.
Czyli tolerancja na benzodiazepiny oznacza również tolerancję na alkohol (w zakresie modulacji gaba).
Termin tolerancji krzyżowej odnosi się do wszystkich tolerancji które zbudowane jedną substancją automatycznie oznaczają tolerancję na inną substancję.
Bierze się to z samego mechanizmu budowania tolerancji, czyli downregulacji receptorów gaba-a. Downregulacja receptorów odbywa się na poziomie samych receptorów, nie substancji, więc i tolerancja jest wspólna, krzyżowa, dla wszystkich substancji o wspólnym mechanizmie działania.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.