Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Procentee pisze:
Po chuj udawać trzeźwego przy osobach, które się dobrze zna ;-) ?
Zna, ale niekoniecznie dobrze ;p Do tego wiesz, rozmowa teoretycznie trwa krócej, kiedy wszystko jest 'na szaro'. Pare zdań, słów i do widzenia
  • 24 / / 0
solówka podczas palenia i miec krzywy ryj jak wszyscy sa tzrezwi

picie wody po paaleniu lol
  • 50 / / 0
taa jak się napije po bakaniu to mi faza schodzi nie tak szybko jak po "słodkich wynalazkach" ale tak stopniowo,przypał wgl mi fazy nie zbija bardziej podkręca humor :D co tam jeszcze w sumie to zależy od Człowieka nie?;]
Skolekcjonowałem : Smart Shiva,Smart Shiva Blant + damiana,Mad Dog,Sensimilla,Rasta,Bobby Sense,Eden,Hammer,Czeszący Grzebień,Kolor,Tajfun,Ak-47,Git Roman <-- ogólnie wszystko się zmieniło (SYF)
  • 4 / / 0
Spliff, jeśli ma się niską tolerancję na nikotynę %-D

Znajomy (palacz) i ja (helikopter po malutkiej ilości nikotyny) skręcaliśmy mj na dość casualową sesję, ale nie wzięliśmy suszu cbd do uzupełnienia skręta więc dosypaliśmy tytoniu.
Znajomy miał się zajebiście, ale ja: wymioty przy jakimkolwiek ruchu głowy, ciągle "spadająca" wizja, pisk w uszach, cięzkie kończyny, tachykardia, oraz uczucie jakbym wpadł do pokrzyw. I to tak przez cały trip.
Ale atmosfera luźna, więc żadnego stresu przynajmniej nie było %-D
Życie nasze składa się z krótkich momentów
Cudownych chwil czy przykrych incydentów
Niczego nie przegapię
Wszystkie je łapię
  • 2019 / 334 / 0
Fuj, domyślam się że po tytoniu miałbym mega gastro-badtripa.
Dla mnie- telefon od/do rodziców na wejsciu 50%+ badtrip, chociaz z matka bakalem
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.